Sport

2015.05.19. 15:18

Fehérvári éremszerző - A Volán Fehérvár öttusázója dobogóra állhatott

Az Ifjúsági korosztály nyílt cseh bajnokságán az élmezőnyben végeztek a fehérvári öttusázók.

Ferencz Balázs

A prágai megmérettetésen a 19 éven aluli tusázók mérettettek meg, s a Volán Fehérvár, valamint az Alba Öttusa SE versenyzői is a mezőny első felében végeztek. A fiúk és a lányok is négy tusában viaskodtak, a lovaglás mindkét nem versenyéből kimaradt.

A fiúknál a csehek nem engedték ki kezükből a legfényesebb érmeket, Marek Grycz nyerte a viadalt honfitársa előtt, azonban legjobb magyarként a Volános Bernáth Bálint az ötödik helyne ért célba. Bernáth remekül úszott, a vívásban a mezőny első felében végzett, és a kombinált sem sikerült rosszul.

A lányoknál igaz nem jött össze az aranyérem, de ostromolták a dobogót a fehérváriak. Veszprémi Fruzsina (Volán Fehérvár) kiváló versenyzéssel alig maradt el a győztes cseh lány, Karolina Krenkova mögött. Közepes vívás után nyerte az úszást, és jól kobizott, így a második lett. Az ugyancsak volános Molnár Erika a negyedik, az Alba Öttusa SE versenyzője, Stróbl Anita az ötödik helyen végzett Prágában.

Veszprémi Fruzsina ezüstérmes lett Csehországban.  Fotó: Molnár Artúr

A hétvégén Lengyelországban versenyeznek majd a legjobb magyar ifista tusázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!