Sport

2015.05.27. 15:41

Zalakaroson remekeltek a sakkozók

Zalakaros - Fehérvári résztvevői is voltak a Zalakarosi Nyílt Magyar Bajnokságnak, amely egyben Nyílt Magyar Férfi és Női Bajnokság is volt. A 9 fordulós verseny május 14-én kezdődött és május 22-én fejeződött be.

Bobory Balázs

Az A csoportban 80-an vettek részt, a játékosok 22 országból érkeztek, amelyen 69 címviselő, köztük 30 nagymester, 20 nemzetközi mester és 10 FIDE-mester résztvevő biztosította a magas színvonalat. Az élmezőnyt több erős nagymester és szupernagymester, köztük olimpiai csapattagok képviselték.

Gergő ellenfeleinek élő átlaga 2523 volt. 5 nagymester és 4 nemzetközi mesterrel játszott és két erős nagymester ellen aratott győzelmet, köztük a román olimpiai csapat egyik legerősebbje, Vajda Levente ellen. Gergő 4 pontot ért el, ezzel 2480-as teljesítménnyel teljesítette a harmadik nemzetközi mesteri normáját, ezáltal megszerezte a nemzetközi mesteri címet.

A verseny B csoportjában 118-an vettek részt 11 országból, a helyieken kívül volt azerbajdzsáni, kínai, horvát, cseh, francia, német, macedón, román, szlovén és ukrán résztvevő. A fehérvári illetőségű Fáncsy Imre megvédte címét és nyert!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!