Sport

2014.04.24. 17:15

Saci és Bence örül a fehérvári öttusa Eb-nek

A kínai öttusa Világkupa viadalon Kovács Sarolta és Demeter Bence, a Volán Fehérvár sportolói eredményesen szerepeltek. Most a kecskeméti VK-fordulóra készülnek, és várják a fehérvári felnőtt Eb-t.

Matók János

Demeter Bence és Kovács Sarolta a fehérvári junior versenyeken már eredményesen bizonyított

Csengtuban rendezték az öttusázók Világkupa versenyét, ahol Volán Fehérvárból a nőknél Kovács Sarolta a 4., míg a férfiaknál Demeter Bence az 5. helyen végzett. Vagyis az élmezőnyben foglaltak helyet, így elégedettek a szereplésükkel.

- Nagyon örültem a negyedik helynek, de azért vannak bennem tüskék. A vívásra gondolok, a döntő első számára, ami nem sikerült annyira, mert nem találtam a távolságot. Lesz mit javítanom a kecskeméti versenyig - mondta önkritikusan Kovács Sarolta. A huszonnegyedik helyről kapaszkodtam fel végül. Az úszásban harmadik lettem, majd a lovaglás után is előrébb léptem, s a kilencedik helyről vártam a kombinált számot. Az volt a lényeg, hogy a legjobb tízben legyek, s ezt sikerült túlteljesítenem, a jó lövészetnek is köszönhetően. Májusban Kecskemét következik, remélem a vívásom sokkal jobb lesz, mert akkor sokkal szebb lesz a napom. A helyszínt nem ismerem, csak hallottam róla, de a hazai pálya sokat jelenthet.

- Én szeretem a kínai versenyt, hiszen az a helyszín fekszik nekem. Nekem a selejtezőben és a döntőben is jól ment a vívás. Úszásban az idei legjobb eredményemet értem el, ilyen jó időre nem számítottam. A lovaglásnál jó lovat húztam, csak az utolsó akadályt verte le. Következett a kombi, ahol a negyedik helyről indultam. Hat-hét riválisunk nagyon elszakadt tőlünk, s várható volt, hogy abból a bolyból kerülnek ki a dobogósok. Sajnos nekem nem úgy sikerült az utolsó szám, ahogy vártam. Lövészetben az utolsó sorozatot nagyon elrontottam, sokat hibáztam. Hatodikként jöttem ki az állásból, s egy orosz versenyzővel futottunk együtt, akit lehajráztam. Összességében elégedett vagyok az eredményemmel. Kecskeméten még én sem jártam, de úgy hallottam, hogy a feltételek kiválóak. Szeretném megismételni a kínai teljesítményemet.

A két szimpatikus versenyző azt is elmondta, hogy nagyon megörültek a hírnek, miszerint júliusban Székesfehérvár ad otthont a felnőtt Európa-bajnokságnak. Saci és Bence az itthoni junior vb-n, és Eb-n már bizonyított, s most is szeretnének szép eredményt letenni az asztalra.

 

 

Címkék#öttusa#eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!