Sport

2017.07.24. 17:40

A Titánok idén is odacsapnak

SZÉKESFEHÉRVÁR A Fehérvári Titánok megtartotta a csapat fiataljait, és idén is hasonló célokkal vág neki az Erste Ligának.

Szupkai Gábor

Kóger István, a Fehérvári Titánok vezetőedzője már megkezdte a munkát a csapattal. Az átalakult Erste Liga körül azonban akad még némi bizonytalanság.

- A program még nem végleges. Elég sok egybeesés volt, komoly szervezést igényel a Visegrádi Kupa, a Magyar Kupa, Erste Liga és az EBEL mentrendjének összehangolása. De már valószínűleg csak a dátumok változnak, a versenykiírás nem módosul.

- Milyen változások történtek a csapat körül?

- A tavalyi együttesből néhány idősebb játékos visszavonult. Arany Máté, Pillók Martin és Sofron Ádám az aktív játékot befejezték, de maradtak edzőként a klubnál és a korosztályos csapatok mellett segítenek. Arany Mátét pedig a Titánoknál is foglalkoztatni szeretnénk videóelemzőként. Alapvetően két játékos ment csak el, Korbuly Gergely és Tóth Renátó, Rokaly Szilárd pedig csak hazatért Csíkszeredába. De a fiatal, ambiciózus magot sikerült egybetartani. Szerencsére sikerült magyar kapust igazolnunk Kornakker Dániel személyében.

Kóger István elégedett lenne, ha a csapat megismételné tavalyi produkcióját
Fotó: Kricskovics Antal

Vele kapcsolatban még nagy kérdés hogyan boldogul majd az Erste Ligában, hiszen felnőtt szinten még sosem védett, de remélem, hogy fiatalon is jó szezont tud produkálni. Mögötte ott lesz Scola, aki tavaly is megbízhatóan teljesített, a rájátszásban vele vertük meg a MAC csapatát idegenben. Szeretne magyar állampolgár lenni, és úgy tervezi, hogy hosszabb ideig Magyarországon marad. De tisztában van vele, hogy a magyar kapusnak szeretnénk lehetőséget biztosítani.

- Scola mellett kik lesznek a légiósok?

- Külföldiek tekintetében teljesen lecserélődtünk. Devon Krogh visszavonult, Just már korábban elment, Shupe pedig nem tudott annyit segíteni, mint amit elvártunk tőle. Scola mellett ott a Znojmóból érkezett Marek Győri, rajta kívül pedig két kanadai, akik egyetemi ligából érkeznek, nincsenek európai tapasztalataik, nekik ez nagy kiugrási lehetőség. Mellettük pedig a legújabb a finn védő Iiro Vehmanen, akitől sokat várunk.

Iiro Vehmanen
Fotó: Timo Savela

- Mik az elvárások az idei Titánoktól?

- A cél nem változott, saját fiataljainkra támaszkodunk. Van még szabad légiós hely, de egyelőre nem szeretnénk betölteni. Meglátjuk hogyan alakulnak az eredményeink a mostani állománnyal. Ha az optimista számítás jön be, és a csapat a középmezőny elején tud szerepelni, érmes esélyei lehetnek, akkor hozunk még külföldit. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha nagyon a mezőny végén kullognánk. De ha a hazai játékosokkal ott tudunk lenni a rájátszásban, akkor nem ragaszkodunk a több külföldihez.

- És ön mivel lenne elégedett?

- Talán furán hangzik, de ha sikerül megismételni a tavalyi eredményt, elégedett leszek. Tudom, hogy végeredmény tekintetében nem mondhatjuk túl sikeres szezonnak, én mégis annak éltem meg. Szoros meccseket játszottunk, mindenkit sikerült megvernünk legalább egyszer, a mérkőzéseink több mint felét döntetlenre tudtuk hozni. Rengeteget tanultak a fiatalok, de idén megint erősödik a liga, mi pedig fiatalodtunk. Az a lényeg, hogy a fiatalok szoros harcokban edződjenek. Természetesen a rájátszásba szeretnénk jutni és ott már bármi jöhet. De ha nem kerülünk be a legjobbak közé, viszont a fiatalok sokat fejlődtek, akkor nem leszünk csalódottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!