Sport

2015.07.01. 17:39

László Dávid, Pisch Milán, Szabó Dániel a Gyulai Memorial Nagydíjon

Székesfehérvár - Július 7-én kezdetét veszi az atlétika gála a megyeszékhelyen. A Regionális Atlétikai Központ ezen a napon az atléta világ sztárjait látja vendégül.

Silye Sándor

Azon a versenyen, amelyet a legrangosabb atlétikai viadalok között tartanak számon a világon. A Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj a sportág kiváló nemzetközi vezetőjének állít emléket, megannyi olimpiai és világbajnokkal. De most azzal a három fiatalemberrel foglalkozunk, akik a helyi utánpótlás kiválóságait képviselik majd a nagy eseményen.

Hétfőn Tölgyesi Előd szakosztályvezető és edző, Varga Tamás edző a futófolyosón dolgozott a jövő reménységeivel. De még előtte jó volt látni a futni szeretők számára kialakított pályán a többi közt az anyukát, aki babáját maga előtt tolva rótta a köröket. A gyerek jól bírta... A szakosztályvezetőnek szegeztem a kérdést: a Memorial akár gyomorszorító megtiszteltetés lehet a fiataloknak, de ezentúl van jelentősége szakmailag?

- Van, hiszen a magyar betétszámok eredményei beleszámítanak a Szuper Liga sorozatba. Fontos, hogy az országos bajnokság előtt hazai környezetben nagy sztárok között megmutathatják magukat, felkészültségüket versenyzőink, s mindezt hazai közönség előtt tehetik meg - mondta Tölgyesi Előd.

Pisch Milán és Zsiga Mónika is világsztárok között versenyezhet a Gyulai Memorialon
Fotó: Molnár Artúr

A versenyzők közül Szabó Dániel második alkalommal lódulhat neki a 100 méteres távnak. Dani előrébb lépett, mert míg egy éve a hazai mezőnyben bizonyíthatott, és lett második, a jövő héten már a nemzetközi mezőny B-futamában startolhat. A kérdésre, hogy e futamban alighanem megelégedne a második hellyel, a következő módon latolgatta az esélyeit.

- Mondjuk igen, de a vágyam az, hogy mégis meg kellene nyerni ezt...! Jó, jó, felnőtt sztárok lesznek itt, de mutassuk meg nekik, hogy mi, magyar fiatalok mire vagyunk képesek. Lehet, hogy furcsállják amit mondok, de nem ájulok el attól, hogy hú, milyen nagyságok lesznek Fehérváron. Ez is egy verseny, igaz, nagy felhajtás veszi körül. Mit éreztem egy éve, amikor ott nyüzsöghettem a sportág nemzetközi nagyságai között? Tisztelettel néztem rájuk, de nem úgy, mint a bálványokra, hanem jó eredménnyel rendelkező hús, vár atlétákra - vélte az ifjú.

- Dani a nemzetközi mezőnyben megmutathatja magát, a cél, hogy tapasztalatot szerezzen. Az önbizalmának örülök - így Varga Tamás.

Pisch Milán (100 m sík) és László Dávid hármasugró számára a magyar verseny jelenti a tűzkeresztséget.

- Nagy bennem a drukk, még nem voltam egy légtérben ilyen nagy versenyzőkkel. Ráadásul sok néző előtt kell megfelelnem a nagy kihívásnak. A csúcsot szeretném elérni, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - szólt emígy Pisch Milán.

- Milán az ifjúsági ligában indul, nem jutottunk ki az EYOF-ra, így szeretném ha a versenyidénye zárásaként egyéni csúcsot futna - szólt Varga Tamás.

- Remélem hat ugrásom lesz, mert ez azt jelenti, hogy a döntőbe jutottam, és jó lenne, ha a hatodik nekifutásomon az első helyig repülnék, pontokat szerezve a Szuper Liga sorozatba - remélte László Dávid.

- Dávid túl van egy vizsgaidőszakkal, versenyekkel teli hónapon. Kicsit lazított, de bízom benne, hogy az előttünk álló héten feltöltődik, és fejben összeszedi magát. Az 1-3. hely valamelyikére várom - ismertette a versenyzőjétől elvártakat Tölgyesi Előd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!