Sport

2014.10.24. 11:12

Fehérváron lesz a Paks elleni meccs!

Használhatatlanná vált az MVM-Paks labdarúgó-csapatának a pályája, ezért az atomvárosiak felcserélték a pályaválasztói jogot a Videotonnal és szombaton, 20 órától a Sóstói Stadionban találkoznak a felek.

Bobory Balázs

Némi hiányérzet csak azokban a fehérvári drukkerekben lehet, akik azt tervezték, hogy szombat este a bajnoki mérkőzést megelőzően a paksi halászcsárdában költik el vacsorájukat, utána buzdítják telitorokból a Vidit.

Nem tett jót a heti csapadékmennyiség a Tolna megyei együttes pályájának, és tetézte a bajokat, hogy Csertői Aurél legénysége szerdán is bajnoki játszott hazai (felázott) gyepen a Diósgyőr ellen. Az eredmény nem meglepő: paksi kezdeményezésre a két klub megcserélte a pályaválasztói jogot az MLSZ jóváhagyásával, így újra a Sóstói Stadionban léphet pályára a Videoton FC.

- Én egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, egy futballistának nem mindegy, hogy milyen talajon lép pályára. Természetesen az is fontos, hogy ismét saját drukkereink előtt játszhatunk - mondta Heffler Tibor, aki augusztusban éppen Paksról érkezett a Videoton csapatához.

Heffler Tibor örül, hogy hazai pályán játszhat a Videoton (Fotó: vidi.hu)

A jobb oldali védő bajnokin még nem volt kezdőjátékos, csereként Joan Carrillo többször is bevetette.

- Nagyon jó döntést hoztam, amikor a Vidibe igazoltam - így Heffler. - A szezon már elkezdődött, amikor megérkeztem, és tudtam, remek képességű, eredményes csapathoz szerződtem, ahol meg kell harcolnom a helyemért. A csapatunk eddig remekelt, ráadásul kevés gólt is kaptunk, így az edzőnknek nem volt oka változtatni. Várom már a pillanatot, hogy a kezdőben juthassak szóhoz, ezért dolgozom minden nap.

A jobb oldali védő a múlt héten csereként kapott lehetőséget a Debrecen ellen, szinte első megmozdulása alkalmával Vadnai Dániel szó szerint letarolta.

- Igen, kívülről sem lehetett szép a jelenet, de szerencsére nem kellett kihagynom edzést a becsúszás miatt. A sípcsontom zúzódott, amelyet minden nap kezeltek, vagyis ez nem lehet gátja, hogy játsszak a szombati összecsapáson.

Heffler Tibornak minden bizonnyal különleges érzés lehetne volt csapattársai ellen pályára lépni, hiszen hosszú éveket töltött a zöld-fehérek együttesében.

- Mindannyian profi játékosok vagyunk, a pályán kívül és belül is helyén tudjuk kezelni a barátságot. Nekem a legfontosabb most, hogy a Videoton nyerjen!  - jelentette ki Heffler.

A bajnoki kezdési időpontja változatlanul 20 óra, a kapuk 19 órakor nyitnak.

Érdemes tudni, hogy a mérkőzés megtekintése ingyenes lesz és csak a MOL Tribün tart majd nyitva.

A paksi helyszínre elővételben megvásárolt jegyeket visszaváltani a kiváltás helyén lehet, illetve ha valaki interneten keresztül vásárolt, akkor az [email protected] email címen keresztül teheti meg mindezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!