Sport

2017.05.27. 09:30

Fejér megyében járt a nemzet rozmárja, Schirilla György

SZABADIDŐSPORT - A hideg víz bátorságot és erőt ad, a meleg víz álmossá és öreggé tesz! - hangsúlyozta Schirilla György, aki a héten Csákváron járt tavaszköszöntő futása kapcsán.

Káldor András

- Önt a "nemzet rozmárjának hívják". Hol és ki nevezte így el?

- Tizenöt éve, Vácon szörnyű nagy zajlásban úsztam a jeges Dunában. 18 percet voltam benn, tiszta vér volt mindenem, amikor kijöttem, és a helyi média nevezett el, majd terjedt aztán el az egész országban. Most már én is így mutatkozom be mindenhol. Azért is találó, mert a rozmár egy kicsit duci, esetlen, komikus figura, és én magamat sem tartom egy komoly embernek.

- Az egészséges életmód nagyköveteként fut, úszik és hirdeti mindezt. Sokat kell egy-egy alkalomra készülni?

- Valóban hosszú felkészülést igényel, rengeteget edzek, és bizony mindennap úszom a Dunában. Igaz, most ez nem nagy dolog, mert meleg, 12 fokos a Duna. Mellette, pedig sokat futok, jógázom. A gondolatok, a belső béke, és a valóság harmóniájának egysége azonban nagyon fontos. E nélkül nem menne, ez a siker alapja.

Schirilla György feszegeti a határait, és sugárzik belőle az optimizmus

- Az egészség megtanulható és visszaszerezhető! Mit takar ez a szlogenként is elhíresült mondása?

- Sokan el vannak keseredve, nap mint nap találkozom olyan emberekkel, akiknek ilyen-olyan bajuk van, és aránylag fiatalon eltemetik magukat. Meg kell tanulni a hibákat elkerülni, ami miatt betegek leszünk, és rá kell vezetni az embert a gyógyulás útjára. Ehhez szükséges a rendszeres mozgás, a reformétkezés és az emberi tényezők javítása.

- Mikor kezdett el futni, hogyan foglalná össze, mi a futás lényege?

- Minden sport alázatot, kitartást igényel, aki ezt megvalósítja, az életben is megállja a helyét. A futás leginkább arra jó, hogy egészséges önbizalommal legyőzzük önmagunkat!

- Milyen meggondolásból szervezte meg a tavaszköszöntő futást?

- Mindig céllal futok, ennek a futásnak a célja az egészséges életmód propagálása, és figyelemfelhívás a gyerekek számára, hogy az iskola befejezése után nyáron is sportoljanak.

- Folyamatosan feszegeti a határait, mi az ön titka ?

- Genetikailag jól vagyok kódolva, nagyapám százegy évig élt. Engem a kihívások éltetnek, ha kell, akkor egy száz méter magas jegenyefát is megmásznék azért, hogy lehozzak onnan egy sérült madarat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!