Sport

2015.06.23. 16:49

Felcsúti lányok a tabella élén - Szabó Lajos tanítványai magabiztosan nyerték meg az U 15-s lánybajnokságot

Felcsút - Ütőképes lánycsapatok épülnek Felcsúton, a Puskás Akadémia FC hathatós segítségével.

Káldor András

A női foci fejlesztése a Magyar Labdarúgó Szövetség számára is kiemelt cél, ezért külön meg kell említeni az U-15 leány bajnokságot, melynek utolsó fordulóját Fehérvárcsurgón rendezték. Az idén másodszorra került megrendezésre a bajnokság, félpályán, 5x2 -méteres kapukra. Érdekesség, hogy egy Bács Kiskun Megyei csapat is részt vett, a Jánoshalmát képviselő Aranybácska Egyesület. Az öt csapat körmérkőzéses formában, 8 forduló alatt 29 mérkőzést játszott, a győztes, pedig a Puskás Akadémia FC égisze alatt működő Felcsút SE együttese lett. Szabó Lajos tanítványai 17 győzelem mellett 10 döntetlent, és mindössze két verességet gyűjtöttek. Gólkülönbségük is imponáló, 62-7, amellyel toronymagasan jobb átlagot értek el riválisaiknál. A második helyen az AFC Nádasladány gárdája végzett, míg a bronzérmet a Fehérvárcsurgó SE lányainak nyakába akasztották. A legeredményesebb játékos a fehérvárcsurgói Harcos Friderika lett 16 találattal, a 15 gólos, felcsúti Gelencsér Kitti Kata előtt.

A bajnokság nyolc fordulója alatt volt olyan kör, amikor három, de akadt olyan is, hogy négy mérkőzést játszottak a csapatok. A felcsúti csapat játékosai különösen a Gárdony VSC ellen találták meg a góllövő cipőjüket, hiszen négy gólnál kevesebbet egyszer lőttek, de volt olyan, hogy nyolc, hat, és öt góllal terhelték meg a hálójukat. Érdekesség, hogy a Fehérvárcsurgó SE csapatával nem nagyon bírtak egymással, nem kevesebb, mint ötször játszottak gól nélküli döntetlent.

A már említett Gelencsér Kitti Kata is a gárdonyiak ellen volt igazán eredményes, a játékos góljainak több mint a felét szerezte ellenük, kétszer háromszor vette be a kapujukat, és egyszer duplázott. Ha nem is szorosan, de követte őt három csapattársa, a hétgólos Balázs Krisztina, a hat találatos Szabadi Dzsenifer, valamint az ötször eredményes Vincze Boglárka.

A bajnokcsapat edzője Szabó Lajos érthetően boldogan fogadta a gratulációkat az FMLSZ díjátadóján. - Két éve kezdtünk el focizni a lányokkal, akkor, amikor az Akadémia csapata feljutott az NB I-be és kötelező volt lánycsapatot indítani. Körbejártam a falut, megkérdeztem a lányokat, hogy kinek lenne kedve a focihoz, mára, pedig ott tartunk, hogy 38 lánynak tartok edzést. Az U 15-ben vannak 18-an, de vannak 9-12 évesek is, aki még nem indulnak bajnokságban. Szeretnek focizni, néhányan már a fiúk között is bemutatkoztak. Örülök annak, hogy minden kényszer nélkül lelkesek, és nagy kedvvel játszanak. Az Akadémia biztosítja a hátteret, felöltözteti és utaztatja a csapatot, mindennek elláttak bennünket labdával, felszereléssel nekünk csak a játékkal kell törődni. - tudtuk meg a vezetőedzőtől.

Építkeznek felfelé Felcsúton, és ősztől már a kötelezően előírt U 17-es bajnokságban is többen megmutathatják majd magukat ebből az együttesből. - Nemcsak a településen élő lányokat érdekli a labdarúgás, volt már jelentkező Bicskéről, Dorogról, sőt Székesfehérvárról is. - büszkélkedett Szabó Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!