Sport

2017.03.23. 20:15

Felemás eredmények rögbiben

Székesfehérvár - Nagyüzem volt rögbiben, a Fehérvár Rugby Club minden csapata megmérettetett.

Szupkai Gábor

A Köfém Rögbi pályáján elsőként az U14-es korosztályban a Fehérvár Rugby Club és a Fogócska vegyes csapata mérte össze erejét az Esztergomi Vitézek hasonló korú csapatával és 55-15-re győzött. Az U16 kadet korosztályban ugyanez a párosítás az esztergomiak 41-14-es sikerével ért véget.

A férfi Extraligában a Fehérvár az első félidőben még kiválóan helyt állt a többszörös bajnok Esztergom ellen, mindössze 9 pontos vendégvezetéssel fordult a mérkőzés. De a második félidőben a dél-afrikai edző megtalálta az ellenszerét a fehérvári védelemnek, és rendre fel is törték azt, ráadásul a vendégek idegenlégiósokkal megerősítve - három nemzet öt játékosát - vették fel a harcot az FRC ellen. A fehérváriak pontjait büntetőrúgásból Bárdfalvi Tamás (6 pont) és Antal Benjámin (3 pont) szerezték.

A nők a tornarendszerű magyar bajnokság 5. fordulójában játszottak, ahol az Esztergomi Vitézeket 43-5-re, a Királyság Vác csapatát 33-17-re, míg a fináléban a Tárnok csapatát 26-12-re felülmúlva diadalmaskodtak. A döntő fehérvári pontszerzői: Huszti Katalin 10 pont, Gyolcsos Mária 10 p, Zólyomi Edit 6 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!