Sport

2016.02.27. 19:01

Félidőben még vezetett, végül két góllal kikapott az FKC Vácon

Vác – A győzelem reményében utazott a Duna-partjára az FKC női kézilabdacsapata, azonban a fehérváriak 27-25-re kikaptak.

Horog László

A novemberi bajnokin a váciak magabiztos játékkal elvitték a pontokat Fehérvárról, aztán hétszer kaptak ki zsinórban, múlt hétvégén nyertek újra, az újonc Budaörs ellen. A fehérváriak utolsó, két bajnokijukat két góllal elveszítették ugyan, az utóbbi hetekben mégis egyre jobb játékot mutatnak, előzőleg háromszor nyertek, zsinórban. Úgy indult, hogy ezzel Vácon sem lesz gond, magabiztosak voltak a koronázó városiak, az első percekről irányítottak, Herr Orsolya remekül védett, Gjorgjijevska fontos gólokat lőtt és látványos gólpasszokat adott, de a többiek is remekeltek. Negyedóra elteltével vezetett először a vendéglátó, 7-6, de a látogatók azonnal visszavették a kezdeményezést, mi több, négy góllal elhúztak, 8-12. Azonban az addig megszokott, nyugodt játék helyett kapkodás következett, a váci kapuban Bíró Blanka pedig bravúrokkal jelentkezett. Sandra Vukcevic vezérletével egyenlítettek a hazaiak, Bakó Botond kikérte első idejét. Ez sem segített, a Vác a vezetést is átvette, Csáki a szélről egalizált, Tilinger bombájával pedig már a Fehérvár vezetett ismét, 14-15. Bandelier jól blokkolt a védőfalban, Mayer büntetőt harcolt ki, amit Tápai értékesített. A félidei eredményt az elalvó védők között Gróz Kitti alakította ki a szélről, 15-16.

Tilinger átlövésével növelte előnyét az FKC, de az öröm nem tartott sokáig, a vendéglátók gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. Herr Orsi két bravúrt mutatott be, előbb ziccert fogott, majd hétméterest, azonban a túloldalon Bíró remekelt, valamint a mezőnyjátékosok is rendre betaláltak. 22-20-ra elléptek a házigazdák, Bakó Botond azonnal magához rendelte tanítványait. Hámori betörésből volt eredményes, a zárás előtt negyedórával a hazaiak egyre magabiztosabbá váltak, a percek múltával is őrizték a háromgólos különbséget. Kazai ordító ziccereket rontott, a váciak a szerencsével sem álltak hadilábon (26-22), a zárás előtt hét perccel Bakó ismét időkérésben látta a megoldást. Herr kiválóan védett, de a támadójáték akadozott, a végén Bakó reklamálásért kapott sárga lapot, végül 27-25-re nyert az Ipress-Center Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!