Sport

2015.10.03. 19:12

Felszakadt már a gát - a Videoton FC 0:2-ről fordított és nyert

Az OTP Bank Liga 11.fordulójában a Videoton FC 0:2-ről fordított és nyert a Puskás Akadémia FC ellen.

Káldor András

Azon polemizáltak a drukkerek, miközben szemlélték a bemelegítő csapatokat, hogy vajon ki lesz az, aki gólt fog lőni egyik, illetve a másik oldalon. Nem volt könnyű a kérdés, már csak amiatt sem, mert idén például a piros-kékeknél hiányzik az igazi gólvágó, és rettentően nagy űrt hagyott maga után nyáron a lengyel pontvadászatba szerződő Nikolics Nemanja. Szinte lámpással kellett keresni a fehérváriak legeredményesebb játékosát a góllövőlistán. Jelentjük, nem volt egyszerű feladat, de megtaláltuk. Gyurcsó Ádám az egykori Puskás-nevelés , Kovács István, valamint Filipe Oliveira talált be két-két alkalommal az elmúlt tíz fordulóban.

A felcsútiaknál annyival jobb a helyzet, hogy Pekár László ott van a spiccen, a forduló előtt öt góllal az éles lövészek versenyét toronymagasan vezető ferencvárosi Böde Dániel mögött a második helyen. Ellenben erős a hi-ányérzet a Puskás Akadémia szimpatizánsaiban, mert idén még nem örülhettek sem Lencse László, sem Tischler Patrik góljainak. Tavaly Tischler a bajnokság végén a 2. lett Nikolics mögött 15 találattal, de Lencse is a 6. helyen végzett, ő kilencszer volt eredményes.

A felcsúti védők gyűrűjében Asmir Suljic (piros), aki a Videoton második gólját szerezte Fotó: Molnár Artúr

Még Pintér, takarodj! is hallatszott a találkozó első pillanataiban a B-közép felől. Nem véletlenül, hiszen egész héten azt rebesgették, hogy napokon belül az egykori szövetségi kapitány lehet a fehérváriak vezetőedzője. Más kérdés, hogy a szakember nincs a szurkolók népszerűségi listájának élén, kérdés, hogy ennek ellenére meglépi-e a klub a kinevezését. Hazai helyzettel kezdődött a meccs, az 5. percben Gyurcsó Ádám jobb oldali beadást Pölöskei Zsolt centikkel fejelte a jobb sarok mellé. Majd a 6. percben Lencse mennybe mehetett, méghozzá Paulo Vinícius hathatós segítségével, ugyanis a hátvéd eladta a labdát, amely megpattant Branko Pauljevicsen, így került Lencse elé, aki jobbal a bal sarokba lőtt, 0:1. Az egészen biztos, hogy a brazil védő nem ilyen jubileumra számított századik NB I-es meccsén

A 16. percben közel járt az egyenlítéshez a Vidi, Asmir Suljic szerzett labdát a Puskás 16-osánál, egy csel után laposan középre passzolt, az érkező Filipe Oliveira pedig két méterről a bal alsó sarok mellé helyezett. Válaszként jött az újabb feketeleves, a 21. percben Stipe Bacelic-Grgic gurított vissza egy szögletet Pekár Lászlóhoz, aki 20 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba, 0:2. Majd a 32. percben szépített a Videoton. Grgic buktatta Suljicot, a szabadrúgást Gyurcsó 25 méterről, jobbal a sorfal fölött a kapu bal oldalába vágta, 1:2. A szünet után aránylag gyorsan jött a Vidi egyenlítő találata, az 50. percben formás akció végén Suljic Feczesin Róbert labdájával kilépett és Pogacsics Krisztián mellett jobbal, 5 méterről a kapuba lőtt, 2:2.

A 67. percben Pauljevics jobbról Lencse elé tálalt, aki négy méterről, jobbal a bal oldali kapufát kis híján kettétörte. A 78. percben fordított a Videoton, Kovács István viharzott be a felcsútiak 16-osára, kipasszolta a bal oldalon felfutó Gyurcsó elé, aki jobbal a rövid sarokba lőtt, 3:2. A 81. percben megfogyatkozott a vendégcsapat, Fiola Attila földbe döngölte Stopirát, így második sárga lapja után előbb jutott meleg vízhez, mint társai. Második félidei meggyőzőbb játékával a Videoton FC megérdemelt győzelmet aratott.

Videoton FC- Puskás Akadémia FC 3:2 (1:2)

Székesfehérvár, 1745 néző

Vezette: Erdős (Huszár, Kóbor)

Videoton FC: Danilovics Szolnoki (31., Feczesin), Juhász R., P. Vinícius, Stopira Pölöskei, Pátkai (72., Simon Á.), Nego Gyurcsó, Suljic, F. Oliveira (72., Kovács I.). Megbízott vezetőedző: Pető Tamás

Puskás Akadémia FC: Pogacsics Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar Bacelic-Grgic, Márkvárt (83., Pintér B.) Pauljevics, Sallai R. (83. Tischler), Pekár Lencse. Vezetőedző: Robert Jarni

Kiállítva: Fiola

Gól: Gyurcsó 2, Suljic illetve Lencse, Pekár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!