Sport

2015.01.31. 18:41

Ferencváros-FKC: Papírforma vereséget szenvedtek a fehérváriak

A második legerősebb hazai alakulat vendége volt az FKC női kézilabdacsapata. A Ferencváros 33-28-ra győzte le a fehérváriakat.

Horog László

Bár a bajnokit megelőzően a vendégek kijelentették, nem feltett kézzel indulnak csatába az Elek Gyula Arénában - sportember úgy soha nem lép pályára, hogy eleve vereségre gondol -, ám az árulkodó jel volt, hogy a találkozót megelőzően nem gyakoroltak külön az FTC-vel kapcsolatosan. A másodedző, Siti Bea nem titkolta, a héten a fizikai felkészülésre helyezték a hangsúlyt, a szombati, valamint jövő szerdai, hazai, Győr elleni meccs nem központi kérdés, sokkal inkább az azt követő négy találkozó, amelyek mindegyike nyerhető. Ha ez összejön, a gárda elérheti az áhított célt, a négy közé jutást. Ám az nyilvánvaló, az Érd elleni vereség miatt a csapat sorsáról immár az ellenfelek is dönthetnek.

A kezdés előtt köszöntötték a tavalyi esztendő legjobb hazai védőjátékosának választott Mészáros Reát, majd az első gólt a válogatott beállós, Szamoránsky Piroska szerezte. A látogatók képtelenek voltak végigvinni akcióikat, ellenben a fővárosiak minden támadás nyomán eredményesek voltak, zsinórban Tomori, Pena, Soós és Szamoránsky is eredményes volt, 5-0-át mutatott az eredményjelző, amikor a fehérvári tréner, Bakó Botond időt kért. Tanabe a szélről végre beköszönt, ám a folytatásban sem éledeztek a vendégek, Tomori, Szamoránsky és a hirtelenjében kétszer eredményes szélső, Kovacsicz jóvoltából a vendégek akkor szereztek gólt, amikor akartak. Tilinger, Emberovics és Hajduch ugyan eredményes volt, ám erre is mindig volt válasz, főleg Pena csavart labdája ment élményszámba. A félidő derekán 11-4-re vezetett a Fradi, Kiss Éva kétszer hárított, Emberovics és Csáki viszont beköszönt, azonnal időt kért Elek Gábor. Tilinger remek alakításaival 13-8-ra zárkózott a vendég, ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis Pena és Vérten is bevette Kiss kapuját. Emberovics és Mayer lőtt látványos gólokat, igaz, így tett Tomori is, félidőben 18-12-re vezettek a zöld-fehérek.

A szünetben a hazaiak nagyméretű kabalaállata, a sas érthetően önfeledten szórakoztatta a klub híveit, majd az első, lényegi momentum Tilinger bombagólja volt, Horváth pedig még közelebb hozta az FKC-t, 18-14. Akár lőtávolon belül is kerülhettek volna, ugyanis kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, ám a lehetőséggel nem tudtak mit kezdeni, Lukács és Vérten góljaival 22-16-ra alakult az állás. Elnagyoltak pattogtattak a hazaiak, Tilinger büntetőből háromszor – kettőt Horváth, egyet Csáki harcolt ki - volt eredményes (24-19), Elek mester időkérésben látta a megoldást. Horváth kétszer bevette a Tomasevicet váltó Szikora kapuját, majd így tett Tilinger is, a zárás előtt tíz perccel 29-25-re vezetett e vendéglátó. Mayer gólja után időt kért Elek, hogy rendezze a sorokat, ahogy múltak a percek, úgy lett egyre bátrabb a Fehérvár.  Három gólra megközelítették az FTC-t, de ezzel el is lőtték a puskaport, végül 33-28-ra győzött a jobb erőkből álló FTC Rail Cargo Hungaria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!