Sport

2017.04.30. 18:48

Hiába vezetett félidőben, kétpontos vereséget szenvedett az Alba Szolnokon

A tavalyi bajnoki döntő két résztvevője találkozott az Alföldön, a fehérváriak két ponttal, 80-78-ra kikaptak.

Horog László

A vendégek szempontjából kimondottan jó előjelnek számított, hogy a részleges bokaszalag-szakadás miatt az utóbbi bajnokikat kihagyó Winston Shepard vállalta a játékot. A korábbi napokban már fájdalommentesen edzett, nem volt akadálya, hogy a Körmenden elszenvedett sérülése után visszatérjen. A látogatók Mohammed és Keller Ákos jóvoltából gyorsan ellépek négy ponttal, Vojvoda szerezte az első hazai pontokat középtávolról, aztán Lóránt pontjaival őrizték előnyüket a fehérváriak. Markovic zsákolása, majd Lóránt sikeres, középtávoli kosara nyomán már megnyugtató, tízpontos előnyre tett szert az Alba, sőt, Alhaji Mohammed zsákolása nyomán tovább nőtt az előnyük, 4-16. A házigazdák Vojvoda révén jöttek közelebb, ám a magabiztos vendégek őrizték a 8-10 pontos különbséget, majd a Paksról igazolt Barnies pontjaival lépkedett közelebb az Olaj, öt pontra zárkóztak, az első negyedet James Farr sikeres hármasa zárta, 15-23.

Markovic Luka, a Fehérvár játékosa (k) a férfi kosárlabda NB I Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár mérkőzésén a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban 2017. április 30-án
MTI Fotó: Bugány János

A folytatásban is domináltak a Fejér megyeiek, a vendéglátók a magára találó Pavlicevic jóvoltából tartották magukat, a mindig biztos kezű Vojvoda is gyakran beköszönt, de csak tisztes távolból figyelték a fehérváriakat. Remek összjáték után, Keller Ákos közeli kosara után már 29-42 állt a táblán, ám Pavlicevic gyorsan dobott egy hármast, a vendégeknél Mohammed és Taylor, a hazaiaknál pedig Barnies volt eredményes. Az első félidőt Pavlicevic triplája zárta, 34-42 állt a táblán.

A harmadik negyedet Taylor sikeres, távoli dobása nyitotta, erre Pavlicevic reagált kintről, de a hazaiak boldogsága nem tartott sokáig, ugyanis a túloldalon Taylor ismét beköszönt messziről, 37-48. A remeklő Barnies két triplája a gyűrűbe hullt, lendületbe jöttek a vendéglátók, Pavlicevic kosaraival araszoltak előre, Wittmann hármasával pedig egyenlítettek is, 62-62. Mi több, a vezetést is átvették, Keller Ákos büntetőivel fordított a Fehérvár (68-67), Mohammed hármasával pedig négypontos előnybe kerültek. Milos Borisov hozta közelebb a vendéglátókat, Shepard büntetői célba találtak, 69-73. Izgalmasan alakult a záró öt perc, hol a fehérváriak vezettek, 1-2 ponttal, hol a vendéglátók, a szolnokiak a záró pillanatokban. Farr büntetőivel a Fehérvár vezetett, Barnies sem rontotta ezen dobásait, a hazaiak számára az is belefért, hogy Vojvoda végül csak egyik büntetőjét értékesítse. A hazaiak higgadtabbak voltak a végjátékban, 80-78-ra nyerték a középszakasz utolsó előtti bajnokiját.

Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár-Puebla Plus 80-78 (15-23, 19-19, 31-20, 15-16)

Tiszaligeti Sportcsarnok, vezette: Kapitány G., Győrffy P., Farkas G. (Faidt M.)

Szolnok: Pavlicevic 22/9, Vojvoda 20/6, Barnies 21/9, Borisov 4, Eilinsgfeld 6. Csere: Wittmann 5/3, Hajdu 2, Rudner -. Vezetőedző: Zoran Kmezic

Alba: Taylor 15/9, Mohammed 11/3, Markovics 8, Lóránt 17/3, Keller Á. 10. Csere: Shepard 5, Farr 12/3, Keller I. -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

 

Az Alba Fehérvár Puebla Plus csütörtökön, 18 órakor, a középszakasz utolsó fordulójában az EGis Körmendet fogadja a Gáz utcai csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!