Sport

2017.02.08. 21:55

Fiatal válogatott Dél-Koreában

Gojang - Rich Chernomaz javarészt fiatalokból álló csapata csütörtökön játssza első mérkőzését az EIHC-tornán. Ellenfelünk a Japánok legjobbjai lesznek.

Szupkai Gábor

Rövid budapesti felkészülést követően már kedden kora délután elutazott a magyar felnőtt válogatott Dél-Koreába. ahová magyar idő szerint szerda délelőtt érkezett meg.

Nagyon sok idő nem jutott a fiúknak a regenerálódásra, mindössze egy szerda esti edzéssel igyekeztek túllendülni az időeltolódás okozta kellemetlenségeken. Merthogy ottani idő szerint csütörtökön kora délután már meccs vár a magyar válogatottra.

Rich Chernomaz (balra) nagyon fiatal csapattal utazott Koreába
Fotó: Kricskovics Antal

A tornán három nap alatt három mérkőzést játszik a csapat, a japánok után a házigazdák és Dánia lesznek az ellenfelek.

Ezúttal három újoncot avatunk, a védelemben a Miskolcban játszó Vojtkó Mátyás, a csatárok között a szintén DVTK-s Sági Martin és a Debrecen csatára, Hári Norbert készülhet első felnőtt válogatottságára. Mindössze egy légiósunk lesz, Galló Vilmos.

A keretben összesen 18 olyan MOL Liga-játékos található, akik klubcsapatukkal két nappal később megkezdik a rájátszásbeli szereplést, de könnyen elképzelhető, hogy néhány EBEL-es fehérvári is ott lesz a Tüskecsarnokban a nyitó fordulóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!