Sport

2017.06.21. 18:35

Fiatalos lendülettel, ám profin dolgozik - A székesfehérvári asszisztens előtt fényes karrier állhat

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség év végi díjátadó gáláján Körner Viktor vehette át az Év Asszisztensének járó címet.

Dévai Nándor Csaba

Villámgyorsan lépked felfelé a ranglétrán a mindössze 22 éves Körner Viktor, a székesfehérvári sporttárs már a megye egyes keret tagja.

- Mi indította el a pályán, honnan jött a gondolat, hogy asszisztensnek álljon?

- Már kisgyerekkoromban kipróbáltam rengeteg sportágat, de valahogy mindig a futball mellett kötöttem ki. 17 éves koromban, még időben rájöttem, hogy nem lesz belőlem világhírű futballista. Az ismerősi körömben többen voltak játékvezetők, akik sok pozitív dolgot meséltek erről a szakmáról - mondta Körner.

- Melyek a legszebb, illetve legnehezebb részei a munkának?

- A legnehezebb része az, hogy hónapokig nincs hétvégéje az embernek, szombat reggeltől vasárnap estig nincs megállás. Sajnos az utóbbi időben egyre kevesebben választják ezt a szakmát, sokan tartanak tőle. A legszebb része talán az, amikor a civil életben is megismerik az embert, felismerik az utcán, tisztelettel, magázva köszönnek, valamint az ilyen díjak, amikor elismerik az egész éves munkánkat. Szerencsére sikerült rugalmas munkahelyet találnom, szabaddá tudtam tenni a hétvégéimet, egyelőre a családalapítás még nincs tervben, így könnyebb összeegyeztetni a játékvezetést a civil élettel.

- Megyei szinten tevékenykedő sporttársaknak bőven akadnak vicces emlékeik.

- A harmadik meccsemen történt, még újonc voltam, hogy egy rangosabb mérkőzés szünetében bementünk a kollégákkal az öltözőbe, és rám bízták a meccslabdát. A második félidő előtt mindenki elfoglalta a helyét, a játékvezető jelt adott a kezdéshez, csak egy valami hiányzott, a meccslabda. Nekem mint kettes számú asszisztens és mint labdafelelős, be kellett futnom érte. Vicces jelenet volt, a szurkolók is jót derültek rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!