Sport

2015.01.28. 18:08

Ficere és a tűzpiros Opel esete

Fister „Ficere” Ferenc, a Videoton, majd a Vasas válogatott futballistája rengeteg kacagtató sztorival rendelkezik, sorozatunk első részét olvashatják.

Matók János

Fotó: Molnár Artúr

Fister Ferenc Börgöndön volt katona, ahol megszerezte a szakmásított (személy- és teherautóra, autóbuszra érvényes) jogosítványát, de akkor csak alig 20 órát vezetett, aztán hosszú ideig nem ült a volán mögé. Már a Vasas futballistája volt, amikor csapattársa, a legendás Farkas János 1966-ban megkapta élete álmát, a tűzpiros, fekete bőrüléses Opel Kadettet. A „csodát” a vasútról egyenesen a Fáy utcai stadionba vitték, Farkas ott vette át, s a pályát övező salakon azonnal ki is próbálta, majd a szögletzászló melletti kanyarnál megállt. Ficere ekkor szólt neki: menne vele egy kört, különben is szakmásított jogsija van. Farkas, ha nehezen is, de engedte. Ficere beült, sebességbe rakta az autót, felengedte a kuplungot, gázt adott, s azzal a lendülettel nekiment a pályát a lelátótól elválasztó drótkerítésnek, alaposan megkarcolva a szinte null kilométeres autó jobb oldalát. – Jancsi persze nem volt boldog a látványtól. Az volt a probléma, hogy ilyen finom autót addig még nem vezettem, s rutinom sem volt, s a honvédségi UAZ sem Opel volt. Azóta is ha találkozunk, akkori csapattársam, Mészöly Kálmán mindig nevet: te szakmásított sofőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!