Sport

2016.10.27. 11:20

Fiesztahangulatban készülődik Fa Nándor

Les Sables-d'Olonne - November 6-án rajtol el az idei Vendée Globe egyszemélyes föld körüli vitorlázóverseny mezőnye a dél-nyugat franciaországi település kikötőjéből. Természetesen a magyar Fa Nándorral.

Fejér Megyei Hírlap

November 6-án rajtol a Vendée Globe egyszemélyes vitorlázó verseny, amelyen a magyar színeket immáron harmadszor Fa Nándor képviseli majd, ezúttal a Spirit of Hungary fedélzetén- adja hírül a molcsapat.hu. A székesfehérvári születésű hajótervező- és építő szakember eddig háromszor kerülte meg a Földet egyedül. Saját készítésű hajója, a Spirit of Hungary a tavalyi versenyen végül április 21-én hajnali egy óra előtt ért célba hetedikként és egyben utolsóként 110 nap, 10 óra, 59 perc, 40 másodperces időeredménnyel, miután  a másodkormányossal, az új-zélandi Conrad Colman-nal sok megpróbáltatást kellett kiállniuk, a nagy vitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt például kénytelenek voltak kikötni Új-Zélandon,így sok időt vesztettek.

A francia kikötőben ugyan a tudósítások szerint fesztiválhangulat uralkodik, ezrek érkeznek megfigyelni a versenyző hajókat, de még az utolsó napokban is folynak az előkészületek, a magyar hajón kisebb javításokat, megerősítések végeznek el,  Fa Nándor e napokat gyakorlatilag az árbocon töltötte, hogy felszerelje oda az élő internetes műsort adó kamerákat.

- Én már két hónapja várom a rajtot. Az ember akkor azt hiszi, hogy készen van, de még még mindig csinálunk valamit - mondta el a helyszínen a magyar versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!