Sport

2017.01.13. 20:45

Fiola szerint a bajnokság tavaszi rajtjára visszanyeri formáját

Dubaj - Hétfőn kelt útra a Videoton FC labdarúgócsapata a Közel-Kelet felé, hogy a magyar csapatok közül egyedüliként az Egyesült Arab Emírségekben edzőtáborozzon.

Ferencz Balázs

A Videoton FC válogatott hátvédje, Fiola Attila számára nem volt felhőtlen az NB I-es labdarúgó-bajnokság őszi idénye, arccsonttörés miatt sokat ki kellett hagynia, így a dubaji edzőtábor jó szolgálatot tehet, hogy utolérje önmagát a kiváló védő. Napi két edzésen veszünk részt, délelőtt a konditeremben erősítünk, délután pedig rendesen tréningezünk, vagyis már pályán vagyunk" - mesélt a dubaji hétköznapokról Fiola.

Kovács István (b), Juhász Roland (j2) és társaik is elégedettek lehetnek a dubaji körülményekkel Fotó: vidi.hu

A hathónapos idényből négyet kihagytam a sérülésem miatt, így szükségem van még némi időre, hogy visszanyerjem a régi formám. Keményen dolgozom azon, hogy ez minél előbb sikerüljön, és a bajnokság kezdetére teljes értékű harcosként álljak a csapat rendelkezésére. A körülmények és az időjárás is szuper, minden adott ahhoz, hogy jó felkészülést csináljunk" - mondta a játékos.

A 25 fős keret és az edzői stáb mellett a teljes orvosi team is elutazott a csapattal.

Két sportmasszőr és két fizioterapeuta is segédkezik a gárda mellett. Kovács Tibor csapatorvos szerint a legnagyobb kihívást a magasabb légnyomás, a páratartalom és a hőmérséklet jelenti. Éppen ezért a 27 fokos melegben nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő folyadékpótlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!