Sport

2017.08.11. 18:01

Nehéz meccs előtt a Puskás Akadémia FC

A Puskás Akadémia FC az OTP Bank Liga 5. fordulójában Debrecenben, a DVTK vendége lesz, és idei első győzelmére hajthat.

Káldor András

A Puskás Akadémia FC mai ellenfele négy fordulót követően hét ponttal - két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a tabella harmadik helyén áll.

A Bódog Tamás vezetőedző kezei között megújult észak-magyarországi alakulat kissé sajátos helyzetben, "odahaza-idegenben", vagyis stadionjuk újjáépítése miatt ezúttal Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban látja vendégül Pintér Attila vezetőedző csapatát.

Patrick Mevoungou a PAFC játékosa fejel kapura Fotó: MA

A diósgyőriekkel idáig hét alkalommal találkoztak a felcsútiak az élvonalban, mérlegük három győzelem és négy vereség. A két gárda legelső összecsapását 2013 szeptemberében, a Sóstói Stadionban vívta, amikor a vendégek nyertek 2-0-ra, ám a visszavágón, Miskolcon 3-2-es győzelmet aratott a PAFC, a találkozón Lencse László egyszer, Tischler Patrik pedig kétszer vette be a kapujukat. A 2014/15-ös idényt éppen a diósgyőriek ellen kezdték, idegenben, ezúttal azonban 2-1-re alulmaradtak, góljukat Lencse László szerezte. Ugyanebben a szezonban hazai pályán 1-0-ra nyertek Góhér Gergő volt a gólszerző. Majd a 2015/16-os évadban háromszor találkoztak egymással: 2015 szeptemberében elsőként Miskolcon 3-2-es hazai siker született, itt a PAFC-ból Pekár László és Zsótér Donát volt eredményes. 2016 februárjában, pedig ismét Pekár találatával 1-0-ra győztek a Pancho Arénában. Áprilisban már 2-1 arányban ismét a diósgyőriek diadalmaskodtak, a PAFC gólját Mészáros Karol lőtte.

- Még elszántabban fogunk pályára lépni a DVTK ellen, mint legutóbb a Honvéddal vívott mérkőzésen. Feltérképeztük az elenfelünk játékát, bár nekünk leginkább saját magunkkal kell foglalkoznunk. Az a legfontosabb, hogy mindenkiben erős legyen a hit, és nagyon remélem, hogy megszerezzük a három pontot. - hangsúlyozta Spandler Csaba a Puskás Akadémia FC hátvédje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!