Sport

2013.12.09. 05:54

Fogathajtás: a kettest Magyar Zoltán nyerte, a sztárfutamot Dvéri Zsolt

A hajtók három kategóriában szálltak versenybe egymással, két kategóriában bemutató zajlott. Sztárfutamot rendeztek, a gyerekek a Mikulással kocsikázhattak a Kunosban.

V. Varga József

Egyéves kihagyás után vasárnap délelőtt ismét elstartolt a téli fedeles fogathajtó kupasorozat Fehérváron, a Kunos Lovardában, az öt kategóriában huszonkilencen indultak. A nemes viadalra számos versenyző érkezett a környező megyékből, Fejérből hatan vágtak neki a futamoknak: Dózsa Tamás (Perkáta Sportegyesület), Ferencz Róbert (Sárbogárdi Lovas Egyesület), Palkovics Dávid (Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület), Semjén Attila és idős Semjén Attila (Mezőszilasi Lovas Sportegyesület), Tömör Ferenc (Vihar Lovas Egyesület).

A versenyt a Fejér Megyei Lovassport Szövetség rendezte, a versenyigazgató tisztét Gosztola Gábor, a fogathajtó szakág elnöke látta el, a versenybíróság elnökeként Kacz Lajos ténykedett, Kollár Károly és Nagy Imre segédletével, a pályát Pleizer József építette.

A nézők izgalmas versenyeknek lehettek tanúi délelőtt és délután is. A gyerekeket Mikulás-programokkal várták, a nagyszakállú hintón érkezett, lehetett lovagolni és kocsikázni.

Eredmények, egyesfogat: 1. Meskó István (Állatorvos-tudományi Kar TLC), 2. Kun Andrea (Jászberényi LBK), 3. Meskóné Orosz Mária (Állatorvos-tudományi Kar TLC).

Póni kettesfogat: 1. Borbély Ákos (Abdai LE), 2. Karsay Sándor (Farádi LE), 3. Bognár Martin (Farádi LE), 4. Borbély János (Abdai LE), 5. Kovács Zsófia (Siófoki LE), 6. Nyerges Kristóf (Börcs SE).

Kettesfogat: 1. Magyar Zoltán (Marcali VSZSE), 2. Czakó Attila (Abonyi Imre LSE), 3. Lebics István (Lukácsházi SE), 4. Tímár Zoltán (Somogyi LSZK KF), 5. Papp Zsolt Károly (Börcs SE), 6. Szentesi Vajk (Vörösberényi LE). Legjobb Fejér megyeiként a mezőszilasi Semjén Zsolt a 13. helyen zárt.

Nagyszerű bemutatót tartott a friss világbajnoki csapat bronzérmes, a csóri illetőségű Palkocsi Dávid póni négyesfogatával, valamint a sárkeresztúri Tömör Ferenc, aki szabadtéri versenyeken használatos kettesfogat hintajával (gálakocsi) hajtott a selybák közé.

A sztárfutam mezőnye nem bizonyult túl népesnek, mindössze hárman küzdöttek meg a kupáért. Az első helyen Dvéri Zsolt, a Videoton volt válogatott labdarúgója végzett, megelőzve magát a Mikulást (kiléte maradjon titokban, hiszen a gyerekek civil névvel elképzelni sem tudják a piros ruhás hófehér szakállút), illetőleg Somos Zoltánt, a Fehérvár Médiacentrum sporszerkesztőségének vezetőjét.

A fedeles bajnokság második fordulóját 2014. február elsején, harmadik, záró fordulóját pedig március 8-án rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!