Sport

2016.11.24. 19:49

Fogathajtás, díjugratás, western-reining – Lovas évzáró Alapon

A Fejér Megyei Lovassport Szövetség ünnepélyes évzáróját, a díjugrató megyei bajnokság tavaszi fordulóját immár évek óta sikeresen lebonyolító déli település művelődési házában rendezték meg a napokban.

V. Varga József

A lovas randevún Paudits Béla, a megyei lovassport szövetség elnöke és Varga Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a versenyzőket, a sportvezetőket. Beszámolók hangzottak el a fogathajtó, a díjugrató és a western-reining versenyszezonról, a jövő évi tervekről és a versenynaptárak tervezéséről.

Díjazott hajtók és sportvezetők a lovas évzárón: Gosztola Gábor (b), ifj. Horváth Árpád, Penzer László, Kiss Olga, Paudits Béla és ifj. Ihász Béla Fotó: V. Varga József

Az éves történéseket Gosztola Gábor, a fogathajtó és Kunos Attila, a díjugrató szakág elnöke elemezte. Egyebek között szóltak a megyei bajnokságok, a régiós és országos viadalok sikereiről, tapasztalatairól. Örömteli, hogy töretlen lendülettel nő a népszerűsége a western-reining lovas eseményeknek Fejérben is, s a remények szerint küszöbön áll a szakág megalakulása a megyei szövetségen belül. Minderről Kis Réka versenyző és kapcsolattartó vezető beszélt az évzárón.

Megyei kettesfogatosaink közül a megyei lovassport szövetség különdíját vehette át Penzer László (Seregélyesi LC) a nemzetközi versenyeken való eredményes szereplése elismeréseként, ifj. Horváth Árpád (Perkáta SE) A-kategóriás minősülése megerősítéséért és ifj. Ihász Béla (Seregélyesi LC) a B-kategóriás viadalokon való eredményes szerepléséért. Külön is köszöntötték Kiss Olga (Nagylóki LE) női hajtót, aki az országos C-kategóriás kettesfogathajtó döntő egyéni számában az előkelő 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!