Sport

2016.10.18. 12:05

Fogathajtó országos döntő: ezüst, bronz és ötödik hely

Sárbogárd – A kettesfogathajtó országos döntőn ötödik hely jutott a nagylóki hajtónak, egyesben a sárbogárdiak mérlege egy ezüst- és egy bronzérem.

V. Varga József

A C-kategóriás kettesfogathajtó országos döntőt Mindszenten (Csongrád megye) rendezték. Egyéniben Kiss Olga (Nagylóki LE) előkelő helyen végzett. Az akadályhajtás első és második fordulójában mindössze hét versenyző – köztük Olga is – tudta hibátlanul teljesíteni a pályát. Az összevetésben egy verőhibával végül az 5. helyet szerezte meg a férfiak mögött s előtt, ami az utóbbi évek egyik legjobb Fejér megyei eredménye az országos bajnokságok tekintetében. (A megyei rekordot egyébként még mindig a seregélyesi Ihász Béla tartja 2010-es és 2011-es egyéni és csapat ezüstérmével – a szerk.) Másik két versenyzőnk, id. Semjén Attila és Semjén Attila (mindketten a Mezőszilasi LSE fogathajtói) a középmezőnyben végeztek, így Fejér csapata nem került dobogóra.

Kiss Olga az ötödik helyen végzett a fogathajtó országos döntő mezőnyében Fotó: V. Varga József

Az egyes fogatosok C-kategóriás országos döntőjének a Bács-Kiskun megyei Tass adott otthont. Az akadályhajtás egyéni fináléjában a sárbogárdi színekben versenyző Csepelszigeti Ferenc bronzérmet szerzett; míg csapatban testvérével, Csepelszigeti Zoltánnal (Sárbogárdi LE) és Szelei Zoltánnal (Classic-Horse, Pákozd) a nagyszerű országos második helyet érdemelték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!