Sport

2015.06.26. 13:44

Folyamatosan alakuló keret - A Videoton FC labdarúgó-csapata szombaton a román Astra Giurgiuval játszik

Székesfehérvár - Szombaton második felkészülési mérkőzését játssza az ausztriai edzőtáborban a Videoton FC, az ellenfél a román élvonalbeli Astra Giurgiu lesz.

Bobory Balázs

Zajlik a táborozás Ausztriában, közben pedig minden nap újabb labdarúgó ír alá a Videotonnal megállapodást. A három győri érkező, Pátkai Máté, Lang Ádám és Koltai Tamást követően a Videoton FC szerződést kötött az előző szezonban az NB III-as csapatban védő Gábor Péterrel.

- Miután az utánpótlás ismét teljes egészében átkerült a Vidihez, úgy gondolom, hogy ez az igazolás is azt jelzi, hogy a tehetséges fiatalok előtt nyitva van az első csapat ajtaja. Gábor Péter maximális bizalmát élvezi a klubnak, és reméljük, fejlődése az első csapatnál is töretlen lesz. Úgy gondolom, hosszabb távon az egyik értéke lehet a Vidinek - fogalmazott Burcsa Győző klubigazgató a vidi.hu-nak.

A csapat második edzőmérkőzésére készül. Az elsőn, szerdán az osztrák Wolfsberg ellen 2-1-re kikapott, most azonban javítani akar a román Astra Giurgiu ellen.

Bernard Casoni (kékben) nem kímélit a labdarúgókat edzéseken. Fotó: Molnár Artúr

- Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, és nem is volt az, hiszen a felkészülésünk közepén járunk, a játékosok igen komoly terhelést kapnak - mondta az osztrákok elleni összecsapást követően Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője. - Példának okáért a mérkőzés délelőttjén is edzésen vettek részt. Volt időszak, amikor jól játszottunk, és volt olyan is, amikor kevésbé ment a játék. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal, különös tekintettel a fiatalokra, akik jól szálltak be a mérkőzésbe.

- Az első félidőben nagyon nehezen vettük fel a ritmust, bennünk volt még, hogy délelőtt is edzésen vettünk részt. Ráadásul ez nem könnyített edzés volt, hanem ugyanazt a munkát végeztük el, amit a hét többi napján is. Most azonban abban a stádiumban vagyunk, amikor rengeteget kell dolgoznunk. A 25. perc környékén sikerült átesnünk a holtponton, utána voltak jó megoldásaink, de sokat hibáztunk is, hiszen teljesen mást próbálunk meg játszani, mint tavaly. Ezeket a hibákat minél gyorsabban ki kell javítanunk, és ennek érdekében továbbra is igen kemény munka vár ránk - nyilatkozta a gólszerző Feczesin Róbert szintén a piros-kék klub hivatalos honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!