Sport

2017.02.10. 19:15

Folytatni a jó sorozatot! - Az Alba Fehérvár csapatára nehéz, de nyerhető összecsapás vár

Székesfehérvár - A férfi kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában az Alba Fehérvár a JP-Autó JKSE csapatát fogadja szombaton 18 órakor az Alba Regia Sportcentrumban.

Káldor András

A tabellát vezető fehérváriak számára a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik ez a mérkőzés, bár a jelenleg a 11. helyen tanyázó Jászberény gárdája az előző héten két szerb légiósa, Szvetozar Sztamenkovics és Andrija Bojics vezérletével felőrölte az egykor szebb napokat látott Paks gárdáját. Két nap differenciával szinte napra pontosan egy éve Fehérváron fölényes, 110-89-es győzelmet aratott felettük az Alba. A kék-fehéreknél akkor Tristan Spurlock és Anthony Miles vitte a prímet 19-19 pontot termelve, míg a vendégeknél Garrick Sherman 21, valamint Mike Caffey 25 pontig jutott. Ma már egyikük sem erősíti egyik csapatot sem, a vendégeknél mostanság teljesen új légiós-sor pattogtat. A Devon Saddler, Brian Williams, Brent Arrington, Sztamenkovics, Bojics ötös kezdett a Paks ellen, és később bebizonyosodott, hogy ez jó húzás volt a rutinos szakvezető Stevan Tot részéről. Azt azonban mindenképpen meg kell jegyezni, hogy két gárda őszi mérkőzését, október végén, kis túlzással egylabdás összecsapáson a Fehérvár nyerte 71-67-re. Nem véletlenül nyilatkozta a z alábbiakat Dzunics Braniszlav a lefújás után.

Winston Shepard ponterős játékára nagy szükség lesz most is
Fotó: Molnár Artúr

- Kemény csatában a végjátékban tudtunk csak nyerni, de ha fordított az eredmény, az sem lett volna igazságtalan. Gratulálok mindkét csapatnak, mert kiélezett, kemény küzdelemben dőlt el a bajnoki pontok sorsa.

Ezen a meccsen Keller Ákosnak ment a legjobban, 20 pontot dobott, és 20 lepattanót szerzett, míg Winston Shepard 14-et termelt. A lepattanó csatát is ők nyerték 33-29-re, míg a két pontos közeli dobásokat száz százalékkal értékesítették.

Az Alba magabiztosan áll az élen 14 győzelemmel, 3 vereséggel, míg az őket üldöző Körmendnek 11 győzelem, és 6 vereség áll a neve mögött. A nemzetközi porond után már csak, és kizárólag a bajnoki küzdelmekre, valamint a jövő héten Győrben megrendezésre kerülő Magyar Kupára kell összepontosítaniuk Dzunics Braniszlav tanítványainak. Mindenesetre megvannak a papírjai, és a tervek szerint ezen a meccsen bemutatkozik kék-fehérben az új szerzemény, Alhaji Mohammed, az amerikai irányító-bedobó, aki a múlt szombaton érkezett legutóbbi állomáshelyéről, Marosvásárhelyről, és kedden edzett először új társaival. A fehérváriaknál mindenki hadra fogható, kisebb megfázások ugyan vannak a csapatban, de ezek nem akadályozzák a játékosokat a pályára lépésben.

Egyedül Filipovics Márkóra nem számíthat az edzői stáb, de a bedobó térdműtétje után már megkezdte a gyógytornát és a konditermi edzéseket. Reményei szerint két hét múlva már ő is ott lehet a keretben.

A találkozóra szombaton 10-12-ig a csarnok büféjében még elővételben lehet megvenni a belépőket, majd a pénztárnyitásra a mérkőzés előtt 16.30-kor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!