Sport

2015.09.18. 19:43

Frankie eldöntötte - A Fehérvár fölényben játszott, de nehezen nyert

Székesfehérvár - Az EBEL harmadik fordulójában a Fehérvár AV19 háromszor is vezetett, de csak a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet.

Ferencz Balázs

Fehérvár AV19–HDD Telemach Olimpija Ljubljana 4-3 hu. (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3800 néző.

Vezette: Siegel, Trilar (Nagy A., Rakovic)

FAV19: Rajna – Orbán, Varga 1, Connolly 2, Francis (2), Vincze – Szirányi (1), Wehrs, Kovács Cs., Nagy G. (1), Sárpátki (1) – Martinelli, Kóger (1), Blackwater, Banham 1 – Benk, Sikorcin, Becze. Vezetőedző: Rob Pallin.

Olimpija: Roy – Tavzelj, Planko (1), Chaput, Music, Desbiens – Logar, Reinthaler, Pesut (2), Kaspitz 1, Ropret 1 (1) – Groznik, Selan (1), Hebar 1, Kalan (1), Koblar – Sotlar, Scholz, Pem, Hocevar, Hadzic. Vezetőedző: Fabian Dahlem.

Kiállítások: 4 illetve 8 perc

Kecsegtető körülmények ugyan nem övezték a Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana elleni hazai összecsapását, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba bandukoló szurkolók mégsem aggódtak, hazai győzelmet vártak. Ismét.A korábbi maródi játékosok, Sarauer és Bartalis mellé csatlakozott Aaron Brocklehurst is, aki egy edzésen elszenvedett kézsérülés miatt csupán futóedzéssel múlatta az időt a csarnok körül.

Az EBEL-ben idén még hibátlan fehérváriak kezdtek aktívabban, igaz, az első helyzet Desbiens előtt adódott, Rajna vetődött ki a korongjára. Nem sokkal később már szép játékkal jutottak el az Olimpija kapujáig Connollyék, Varga Arnold közelről, középről veszélyeztetett, de Roy védett. A szlovénok hálóőre egyébként jól ténykedett, Francis, majd Banham lövését is védte, sőt Szirányi bombáját is hatástalanította. Aztán a 9. percben már a vonal mögé piszkálhatott. Francis csúsztatta a korongot az alapvonal mellől a bedobókör magasságába, Brendan Connolly pedig kapásból, egy védő szorongatásából tüzelt, a pakk pedig Roy bal válla fölött vágódott a hálóba, 1-0. Továbbra is a kék-fehérek maradtak lendületben, majd aztán a harmad utolsó öt perce felé közeledve felélénkült az Olimpija, de Rajna remekül együtt élt a játékkal. A 18. percben újfent közel került a gólhoz a Volán, Banham sistergő lövése a kapuvasat trafálta el.

A középső periódus elején a betegségéből felépülő Varga Arnold egy támadáson belül kétszer is a kékvonalról tüzelt, előbb Roy mamutjáról vágódott le a pakk, majd centikkel kerülte el a keresztvasat. A 27. percben Francis vitte be a szlovén harmadba a korongot, Connollyhoz passzolt a bal oldalra, s a kanadai csatár egy lövőcsel után bevágta a kapuba a játékszert, 2-0. Már-már úgy tűnt, hogy az Emléktornán elpáholt Olimpija most is elszáll, de másfél perc alatt visszajöttek a meccsbe a szlovénok. Egy jobbról bepasszolt korongot előbb Hebar szelidített meg, Rajnát leültette, és fonákkal csúsztatott a vonal mögé, 2-1. A 31. percben pedig egy távoli lövés után Rajna lepkéséből Ropret elé perdült a korong, a jobb alsóba tartó lövését még bravúrral védte a magyar kapus, az ismétlésnél azonban már tehetetlen volt, ráadásul a védők sem értek vissza takarítani, 2-2.

Az egyenlítés után ismét a hazaiak töltöttek több időt a támadóharmadban, de eredménytelenül, pedig az utolsó kettő percben a mérkőzés első emberelőnyét is kiélvezhették. A harmadik harmadban elképesztő iramot diktált Rob Pallin alakulata. Az Olimpija emberelőnyben sem volt képes felállni a Volán harmadában, a túloldalon pedig óriási nyomás nehezedett Roy kapujára. Nem is bírta az Olimpija, az 50. percben Varga Arnold szerzett ismét előnyt a Volánnak 3-2. Továbbra is zúgtak a korongok, mégis, egy kósza akcióból újra egalizált a Ljubljana, Kaspitz lőtt be egy lecsorgó pakkot, 3-3. A hosszabbításból aztán elég volt a hazaiaknak mindössze 51 másodperc a gólszerzésre. Banham Frank adta bele minden erejét egy távoli löketbe és eldöntötte a meccset. 4-3-ra nyert a Fehérvár AV19, s vasárnap a Znojmo otthonában vizitál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!