Sport

2017.07.23. 18:35

Mátó Sára a menők között - Az ARAK atlétája az Eb döntőjében futott

Mátó Sára országos csúccsal jutott a 400 méteres gátfutás döntőjébe az olaszországi U20-as atlétikai Európa-bajnokságon. Végül a nyolcadik lett.

Ferencz Balázs

Az ARAK Up. Akadémia még csak ifjúsági korosztályú versenyzője, Mátó Sára nagyon imponáló futással, 58,50-es új ifjúsági országos csúccsal került fináléba az olaszországi Junior atlétikai Európa-bajnokságon. A mindössze 16 éves fehérvári atléta már az előfutamban is vilám módjára nyargalt, pénteken a második helyen, 59.05-ös új egyéni csúccsal kvalifikálta magát a szombati középdöntőbe, ahol a 37 éve fennálló ifjúsági rekordot adta át a múltnak.

Grossetoban 46 ország, több mint 1150 atlétája versenyzett, Magyarországot 41 versenyző képviselte.

Az ifikorú Mátó Sára bravúrosan szerepelt a Junior Eb-n

Sára összesítésben a negyedik legjobb idővel jutott döntőbe. A vasárnapi fináléban szerette volna tovább javítani egyéni csúcsát és az országos rekordot, azonban a rendkívül tehetséges, és rohamosan fejlődő atlétalány végül 1.03:73-as idővel a nyolcadik helyen ért célba. Mátó Sára a nyolcas, tehát a legszélső pályán futott, s a hetesen nyargaló - később bronzérmet szerző - finn lány iszonyatos iramban kezdett. Ezt próbálta tartani a a fehérvári hölgy, de 200 méternél egy technikai hiba miatt elbukott az egyik gátban. Felpattant, majd hiba nélkül fejezte be a versenyt. A szám győztese, a svájci Yasmin Giger (55,90) és az ezüstérmes, a szlovén Agata Zupin (55,96) is Mátó Sára ellenfele volt a középfutamban.

A 4x100 méteres sprintváltó 41,10-es idejével nem jutott döntőbe. Az ARAK fiatalja, Pisch Milán volt a staféta első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!