Sport

2017.06.25. 18:15

Matthieu Donnard tartott edzéseket a legjobbaknak

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián a franciaországi Le Mans-ból érkezett szakember vezényelt gyakorlásokat egy héten át.

Horog László

A Le Mans-ból érkezett Matthieu Donnard francia kosárlabdaedző öt napon át vezette a DKKA kiemelt csoportjának, fiúknak és lányoknak a gyakorlásokat, valamint folyamatosan konzultált az akadémia edzőivel. Tudását igyekezett megosztani a fehérvári trénerekkel.

- Néhány hónappal ezelőtt vettük fel a a kapcsolatot, az akadémia alapítója és névadója, Dávid Kornél révén kerültem Fehérvárra, az egykori kiváló kosaras baráti kapcsolatot ápol a menedzseremmel. Örültem a meghívásnak, azonnal igent mondtam a lehetőségre, nem csak én tanítok, én is tanulhatok. Mielőtt ide érkeztem, hallottam arról, hogy Fehérváron fontos a kosárlabda, a felnőtt csapat nagyon sikeres, múlt hétvégén nyert bajnoki címet, húsz éve meghatározó a magyar mezőnyben. Arról is tudtam, hogy a vezetők nem csak az első csapatra, az utánpótlásra is nagy figyelmet fordítanak. Az edzések vezetése mellett folyamatosan konzultáltam az akadémia edzőivel, munkatársaival, mindenki kedves és segítőkész volt velem. De ami ennél is fontosabb, néhány játékosnak szép jövőt jósolok, a lányoknál 2-3 sportoló juthat messzire, a fiúknál pedig 8-10 kosárlabdázónak van esélye arra, hogy felnőttként sikeres legyen - mondta a francia szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!