Sport

2017.02.03. 20:25

Gólképtelen fehérváriak

Marbella - A spanyolországi edzőtábor zárónapján neves ellenfelekkel vívott két felkészülési mérkőzést a Videoton FC labdarúgó csapata.

Ferencz Balázs

Tíz napot időzött az NB I-es bajnokságot vezető Videoton FC a spanyolországi Marbellán, s a napi két edzéssel fűszerezett munkás napok mellett négy felkészülési mérkőzést vívtak Henning Berg legényei. A norvég szakvezető a keret azonos terhelését szem előtt tartva egy napra két edzőmeccset tervezett. A tábor elején az osztrák Admira Wackerrel (0-1) és a román Dinamo Bukaresttel (0-0) mérkőzött meg a piros-kék egylet, míg a záró napra, igazán komoly ellenfelekkel csatáztak a fehérváriak.

A Lokomotiv Moszkva és az FK Krasznodar az orosz Premjer Liga meghatározó együttesei.

A kora délutáni, az orosz ligában a 10. helyen álló Lokomotiv Moszkva elleni összecsapáson a fehérváriak azon játékosai kaptak szerepet, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak, vagy éppen sérülésből, betegségből épültek fel. A Lokomotiv nem pihentette klasszisait, pályán volt a horvát válogatott Corluka, a brazil Maicon, vagy az orosz válogatott Igor Denisov. A mérkőzés internetes közvetítését figyelemmel követő szurkolók szeme a játékvezetőn is megakadhatott, a mutatós spanyol hölgyeményről valaki csak annyit írt: Referee is sexy .

A Lokomotiv Moszkva fölénye nyomasztó volt az első félidőben. A Videoton játékosai alig lépték át a felezővonalat, s a 13. percben az oroszok meg is szerezték a vezetést. Egy bedobás után Maicon előzte meg őrzőit és a kapu közepébe belsőzött. Nem sokkal később fejjel veszélyeztetett a brazil, bólintása után a felsőléc segített a Vidin. A 24. percben V. Denisov labdája Pölöskein pattant meg, és a jobb kapufán landolt. Fordulás után is a Lokomotiv irányított, az 59. percben Mirancsuk büntetőből állította be a végeredményt.

Videoton FC-Lokomotiv Moszkva 0-2 (0-1)

Marbella, V.: Beatriz Torres.

Videoton: Zöldesi - Sejben, Pölöskei, Fejes, Varga B. - Kovács, Lénárt, Simon (Solomun), Géresi (Vukotic) - Barczi, Bévárdi. Vezetőedző: Henning Berg.

Lokomotiv: Guilherme - Pejcinovic, Corluka, Mykhalyk, Maicon, Kasaev, Ignatiev, Mirancsuk, Barinov, I. Denisov, V. Denisov. Csere: Galanin, Yanbaev, Portnyagin, N Dinga. Vezetőedző: Jurij Siomin.

A késő délutáni mérkőzésen az orosz bajnokság 5. helyezettje, az FK Krasznodar várt a Vidire.

A délutáni összecsapástól eltérően ezúttal a székesfehérváriak kezdőcsapata már jobban hasonlított a megszokotthoz. Valószínűleg ennek köszönhetően is gördülékenyebb volt a Videoton játéka, és az első negyed órára nem is lehetett egy rossz szavunk sem. Hadzic kapufát fejelt, majd Scsepovics lapos lövését védte Adamov, aztán Lazovics lábában volt a vezető gól, de benne is maradt. A túloldalon Gazinsky, Smolov és a volt ferencvárosi Ramírez riogatta Kovácsikot, különösebb eredmény nélkül.

Sejben Viktor (fehér, 15) a Lokomotiv ellen bizonyíthatott
Fotó: vidi.hu

A pihenő után veszélyesebbek voltak a Krasznodar támadásai, többször is szükség volt a Vidi kapusának közbeavatkozására, egy alkalommal pedig Vinícius mentett nagyot Komlichenko ziccerénél. A mérkőzést végül egy 21 méterről megeresztett Scsepovics lövés zárta, ami a kapufán csattant. Gól végül nem esett, gólképtelen maradt a két együttes.

Videoton FC-FK Krasznodar 0-0

 

Szolnoki Roland (jobbra) a második félidőre szállt be a Krasznodar elleni barátságos mérkőzésen
Fotó: vidi.hu


Videoton: Kovácsik - Nego, Vinícius, Juhász, Stopira - Hadzic, Pátkai, Varga J. (Szolnoki), Suljic - Scsepovics, Lazovics.. Vezetőedző: Henning Berg.

Krasznodar: Adamov - Naldo,Granqvist, Kaleshin, Ramírez - Shiskhi, Gazinsky, Podbereczkin, Claesson - Ari, Smolov. Vezetőedző: Igor Shalimov.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!