Sport

2017.01.21. 20:20

Gólok kellenek a sikerhez

Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának nyitányán hiába alakított ki több helyzetet a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, 5-2-es vereséggel tért haza a Graz 99ers csarnokából.

- A hazaiak edzőjével beszélgettem a mérkőzés után, aki azt mondta, a mérkőzés nagy részében jobbak voltunk náluk. Egyetértettünk, hogy a két csapat közötti különbséget a helyzetkihasználás jelentette - értékelt a pénteki találkozó után a fehérváriak vezetőedzője, Benoit Laporte. - Vannak ilyen mérkőzések, sajnos ez most a lehető legrosszabbkor jött. Ha ilyen intenzitással játszunk minden mérkőzésen, és megtaláljuk a módját annak, hogy lőjünk két gólnál többet (hiszen ha az elmúlt hat mérkőzést nézzük, nem lőttünk kettőnél több gólt), megadjuk magunknak az esélyt a győzelmekre. Ma 44-30 volt a kapura lövési arány a javunkra, rengeteg helyzetet dolgozunk ki, azonban a végén két üreskapus helyzet is kimaradt. Ez megbosszulja magát, emellett megint két gólt kaptunk.

A csatároknak végre rá kell találniuk gólütő botjaikra a diadalhoz Fotó: Koppán Viktor

előnyből, ráadásul könnyű gólokat. A graziak sikeréhez egy kiemelkedő kapusteljesítmény is társult, és ahogy említettem, a gólerős játékosaik befejezték a helyzeteket, nekünk pedig ez nem sikerült.

Vasárnap 18.15-től az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban kell javítani, az Olimpija Ljubljanát pénteken 8-2-re verő Villach SV ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!