Sport

2016.09.19. 18:20

Gólzáporos győzelem - Sejben Viktor mesternégyessel járult hozzá a Videoton II sikeréhez

Székesfehérvár - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 7. fordulójában a Videoton második csapata hatot vágott az Ajka gárdájának.

Krebsz András

Videoton FC II-FC Ajka 6-3 (3-0)
Sóstói Stadion, 150 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám.
Videoton II: Gyánó - Baksa, Schiller, Kónya, Varga B. - Réti - Sejben, Barczi (Pápai, 88.), Kovács S. Bévárdi (Lénárt, 46.) - Kondor (Solomun, 69.). Vezetőedző: Disztl László.

A Sejbennel és Barczival felálló piros-kékek az NB II-ből kipottyant Ajka együttesét fogadták vasárnap délután Sóstón. A vendégek kezdő csapatában helyet kapott Fodor Marcell, az egykori Videoton-játékos a védelem tengelyéből figyelhette, ahogy a vendéglátó már a találkozó 2. percében megszerzi a vezetést: Sejben passzát követően az idén először eredményes Barczi Dávid 8 méterről lőtt a bal alsóba, 1-0. Még magukhoz sem tértek az ajkaiak, a Kovács elleni szabálytalanság után megítélt büntetőt hideg fejjel értékesítő Sejben Viktor gyorsan megduplázta a hazaiak előnyét, 2-0. A félidő derekához érve ismét a Sejben- Barczi páros okozott galibát a zöld-fehér védelemnek: a Diósgyőrből igazolt középpályás előkészítése után Sejben kissé kisodródott helyzetből vette be Balogh kapuját, 3-0.

Barczi Dávid (a labdával) indította a gólhengert az Ajka ellen Fotó: vidi.hu

A második játékrész elején aztán hamar szépítettek a vendégek, Gyánó bizonyult tehetetlennek Lőrinczy büntetőjénél, 3-1. Kisvártatva tovább zárkózott az Ajka, Skriba óriási góllal hozta vissza a meccsbe az övéit, 3-2. A fellelkesülő vendégek az egyenlítésért támadtak, amikor a csereként pályára lépő Lénárt András egy kontra végén értékesítette ziccerét, a felvidéki játékos így góllal mutatkozott be a fehérváriaknál, 4-2. A 77. percben eldőlt az összecsapás, Sejben ezúttal Ante Solomun labdáját küldte az ajkai hálóba, 5-2. Ezt követően sem adták fel a Veszprém megyeiek, egy szögletet követően Csordás szépített, 5-3. A végeredményt a mesternégyesig jutó Sejben állította be, a fehérvári szélső közvetlenül a lefújás előtt megtámadta Baloghot, a vendégek kapusa a hazaiak játékosát találta telibe, a játékszer végül a kapuba pattant, 6-3.

- A lehető legjobbkor szereztük meg a negyedik találatunkat, ez megnyugtatta a fiúkat, így magabiztos győzelmet arattunk - mondta a lefújást követően Disztl László, a fehérváriak trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!