Sport

2015.03.27. 14:14

A magyar válogatott egy nagy riválist végleg leszakíthat vasárnap

Vasárnap, 20.45-től a Groupama Aréna ad otthont a Magyarország -Görögország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésnek. A vendégek az utolsó szalmaszálat keresik, a mieink a kontinensviadalra vezető utat.

MTI

Senki nem bagatelizálhatja ennek a mérkőzésnek a jelentőségét, több okból sem.

Egyrészt, a magyar válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatának nyitómérkőzésé, Észak-Írország ellen itthon bukott, és az akkor összeszedett nem várt hátrányt azóta is próbálja ledolgozni, végig eredménykényszerben játszik Dárdai Pál együttese, hogy elérje legalább a pótselejtezőt érő harmadik helyet.

A másik oldalon viszont a görögök siralmas helyzete miatt is fontos az összecsapás, a hellének az eddigi négy mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtöttek, és ha ismét nem tudnak nyerni, akkor lemondhatnak az Eb-szereplésről, és máris építhetik a jövő válogatottját.

A magyar válogatott 17 alkalommal találkozott eddig a görögökkel, négyszer nyert, nyolcszor kikapott és öt alkalommal végeztek döntetlenre a felek.

Juhász Roland (pirosban) biztosan megpróbál veszélyt okozni a görög kapu előtt
Fotó: Kricskovics Antal

A legutóbbi összecsapást nyolc éve Budapesten rendezték, felkészülési mérkőzésen a mieink 3-2-re nyertek, érdemes megjegyezni, hogy a hazai csapat második gólját Juhász Roland fejelte.

A Videoton belső védője természetesen most is kerettag, sőt, a hátsó alakzat vezére, nagyon nehéz elképzelni, hogy ne kerülne be Dárdai Pál kezdőcsapatába. Juhászon kívül még Nikolics Nemanja, és a csütörtökön behívott Szolnoki Roland vár bevetésre, egyelőre nem tudni, melyikük kap játéklehetőséget.

- Nem tudunk olyan precízen felkészülni az ellenfélből, mint a korábbi meccseinken, ezért magunkra kell koncentrálnunk - utalt a Dárdai Pál arra, hogy az uruguayi Sergio Markarián személyében új tréner irányítja a tavalyi világbajnokságon nyolcaddöntős riválist, így nehéz előre megmondani, mire számíthatnak. A kapitány azt viszont kijelentette, hogy a három pont megszerzése óriási eredmény lenne, az egy ponttal pedig versenyben maradna a nemzeti együttes.

Dárdai úgy véli, csalóka, hogy a csoportban sereghajtó ellenfél eddig mindössze egyetlen pontot szerzett, ugyanis kiváló játékosai vannak. A szakember elárulta, hogy ezúttal nem lesznek előre betervezett cserék, mivel nem tudni, milyen felállásban és taktikával játszik majd az ellenfél.

- Nyerő, klassz játékosok vannak a keretben, ezért nem panaszkodom a sérültek miatt, de azért hiányozni fog Korcsmár Zsolt és Lovrencsics Gergő is - mondta Dárdai, aki kiemelte, Telkiben tökéletes körülmények és segítők vannak a gyepmestertől kezdve a szertárosig, ugyanolyan színvonalon dolgozhat, mint a Hertha BSC-nél Berlinben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!