Sport

2017.05.11. 17:55

Hatalmas csatában gyűrték le a remekül küzdő kecskemétieket

A vártnál jóval nehezebben nyertek az Alba Fehérvár Puebla Plus férfi kosarasai a csütörtöki, első negyeddöntőn. Hosszabbításban verték a Kecskemétet.

Horog László

Negyven percnyi játék után 76-76 állt az eredményjelzőn, végig kiegyenlített csata zajlott a parketten, a rájátszásba a középső szakasz utolsó játéknapján, bravúros, soproni győzelemmel "surranópályán" becsúszó kecskemétiek remekül harcoltak, támadhattak a győzelemért. A hosszabbításban aztán bedarálták a látogatókat a fehérváriak, 89-79-re győztek, ezzel 1-0-ra áll a párharc az Alba javára.

- Igazi play off-mérkőzés volt, izgalmas, remek találkozó. Mindkét csapat küzdött, nagyon akarta a győzelmet, jár az elismerés az én csapatomnak és a vendégeknek is. A KTE nagyon jól játszott, komoly esélye volt a győzelemre. Mi az utolsó öt percben játszottunk úgy, azzal az energiával, ahogy az egész mérkőzésen kellett volna. Nem játszottunk rosszul, de a dobószázalékunkkal nem vagyok elégedett, főleg a távoli kísérletek esetében, 16-ból mindössze kétszer találtunk be, ezen feltétlenül javítanunk kell. A mai kosárlabdában nehéz így nyerni, nekünk ezúttal mégis sikerült. Az első meccs lement, győztünk, készülünk a következő, szombati, kecskeméti összecsapásra - közölte Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője.

James Farr (balra) 12 pontot dobott a két csapat első összecsapásán
Fotó: Koppán Viktor Dávid

A KTE-Duna Aszfalt trénere, Forray Gábor kiemelte, bár a Fehérvár megérdemelten nyert, jár a gratuláció a saját csapatának is.

- Gratulálok a házigazdák sikeréhez, ugyanakkor nem lett volna érdemtelen a mi győzelmünk sem. Mindent megtettünk, bebizonyítottuk, hogy nem véletlenül kerültünk a rájátszásba. Arra aligha számított bárki is, hogy ennyire kiélezett derbit vívunk a legnagyobb bajnokesélyessel. Méltó ellenfelek voltunk, nagyon jól játszottunk, a végén a győzelemért támadhattunk, ami a csapatom erejét mutatja. Egylabdás meccs volt, sajnos elveszítettük. Szombaton várjuk az Albát, természetesen szeretnénk javítani.

A fehérváriak amerikai irányítója, Brandon Taylor a végjátékban kétszer betalált a triplavonalon túlról - ez társainak egyszer sem sikerült a találkozón -, ami feltétlenül kellett a győzelemhez.

- Izgalmas, kemény meccs volt. Az első félidőben nem játszottunk úgy, ahogy tudunk, a második játékrészben feljavultunk, de támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk, ráadásul elég rosszul dobtunk. De a legfontosabb a győzelem, amit sikerült megszereznünk - vélekedett Brandon Taylor.

A felek szombaton, 19 órakor találkoznak Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!