Sport

2017.02.14. 20:35

Győrben rendezik a nagydöntőt

Székesfehérvár - A bajnokságban listavezető Alba Fehérvár kosarasai csütörtökön, 18 órakor kezdik szereplésüket az MK negyeddöntőjében.

Horog László

Négy éve, hatalmas bravúrt végrehajtva verték a Szolnokot a paksi fináléban, majd két hónappal később, a bajnoki döntőben is jobbnak bizonyultak Dzunic Branislav tanítványai. A tréner Paksra távozott, az aranycsapatból is mindössze ketten maradtak a következő szezonra. Az edző 2015 nyarán visszatért, a tavalyi bajnokságban ezüstéremre vezette a kék-fehéreket, akik most is komoly előnnyel vezetik az NB I-es táblázatot. A Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjét Győrben rendezik, a kisalföldi, női kézilabdázók otthonában, tehát - kis túlzással ősbemutatóra -, egy új sportág bemutatkozására kerül sor az arénában.

Góbi Henrik másodedző Fotó: a szerző

A fehérváriak az egerszegiekkel indítanak, a csütörtöki programot a Szeged és Pécs nyitja, majd a Szolnok és a Kaposvár találkozik, őket követi az Alba és a ZTE csatája 18.00-kor. A szombati, Jászberény elleni bajnokin még nem lépett pályára a Fehérvár legújabb igazolása, Alhaji Mohammed. A papírjai rendben voltak, a szakvezetés úgy ítélte meg, a megszokott légiósokkal áll fel. Mohammed a kupadöntőn vélhetően szóhoz jut. A másodedző, Góbi Henrik elmondta, szeretnék megnyerni a kupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!