Sport

2015.04.26. 16:49

Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC: Pogacsics kapus Lencséék minden lövését védte

„Sebzett vad” ellen szenvedett vereséget a legutóbbi két mérkőzését idegenben megnyerő Puskás Akadémia FC a bajnokság soros fordulójában.

Ferencz Balázs

Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Győr, V.: Pintér.
Győr: Pogacsics 8 - Brdarovszki 5, Lang 6, Lipták 6, Ibanez 5 - Bucsa 5, Kamber 5, Windecker 5 (Pátkai, 53.) - Koltai 6 (Nagy Á., 85.), Priskin 6, Rudolf 6 (Mayer, 66.). Vezetőedző: Vasile Miriuta.
Puskás: Danilovics 6 - Szélesi 6, Tar 6, Kelics 5, Spandler 5 - Tóth B. 5, Fiola 5 (Szakály, 62.) - Harsányi 4 (Zsótér 5, 42.), Kelinheisler 6, Sallai 6 (Tischler, 76.) - Lencse 6. Edző: Benczés Miklós.

Ember legyen a talpán, aki előre megjósolja, milyen állapotban futballoznak a fizetésükre február óta hiába váró győri játékosok. A Puskás kezdte jobban a „hatpontos” összecsapást az ETO-Parkban, a 13. percben Lencse hagyott ki egy ordító helyzetet. 16 méterről lőtt, de Pogacsics bravúrral ütötte szögletre a labdát. Aztán feléledt a Győr, a 17. percben 29 méterről szabadrúgásból küldte kapura a labdát Rudolf, a jobb kapufát találta el. Nem sokkal később Rudolf lesről lépett ki, hat méterről azonban az oldalhálót találta el.

Tischler Patrik (b) és Lencse László (29) is ziccert rontott (Fotó: www.pfla.hu/Takács József)

A fordulás után nem sokkal felpörgött az addig csordogáló játék. Előbb Koltai trafálta telibe a jobb kapufa tövét, majd az ellentámadásból Lencse lövését Pogacsics fogta.

Rögtön ezután Lencse László 16 méterről tesztelte a győri keresztlécet. A 61. percben Fiola 22 méterről alig lőtt mellé, majd Kleinheisler két lövését is Pogacsics védte, a kontrából azonban Priskin nagy gólt ragasztott a felcsúti kapuba, 1-0. A 80. percben Lencse ajtó-ablak ziccerét védte a győri portás, majd Tischler bombázott a kapu fölé ellőve a Puskás utolsó puskaporát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!