Sport

2017.06.10. 19:07

Győzedelmes bemutatkozás - A minifoci válogatott a házigazdákat legyűrte a nyitómeccsen

Brno – Tavaly, nyár végén Székesfehérvár rendezte a kispályás futball Európa-bajnokságot, most a nyár elején Csehország. Brnóban, a morvaországi nagyvárosban a magyar válogatott nagyszerű győzelemmel mutatkozott be, a cseheket verték 1-0-ra.

Horog László

Nagy Lajos szövetségi edző együttese sikerrel nyitott a második legnagyobb cseh településen, az esélyesebbnek vélt házigazdák ellen remek játékkal nyert a pénteken, éjszakába nyúló nyitómeccsen.

A keretben 15 játékos kapott helyet, Sikur Lajos, Tajti Bence (kapusok), a mezőnyben Fekete Róbert, Gál András, Sós Márkó, Somogyi Szabolcs, Bozsoki Imre, Horváth Zsolt, Szabó Zsolt, Lak Imre, Cseszneki Richárd, Bánfalvi Balázs, Varga Csaba, Béres Ferenc és Ponczok Csaba utazott a kontinensviadalra. Az ünnepélyes megnyitót követően a négyezres arénában a házigazdák kezdtek veszélyesebben, a kapuban Sikur Lajos remekelt, a percek múltávan egyre csökkent a nyomás, a magyarok egyre veszélyesebb ellentámadásokat vezettek.

A 29. percben született a mérkőzés egyetlen gólja, formás kontra után a hosszú oldalon érkező Cseszneki Richárd a kirepülő kapust megelőzve a léc alá lőtt. A magyar együttes taktikus játékkal kihúzta a hátralevő perceket, megérdemelten nyerte első mérkőzést, 0-1.

A szövetségi edző, Nagy Lajos, valamint a honi szövetség elnöke, Tibor Dávid – a nemzetközi szövetség első embere is egyben – érthetően hosszasan ünnepelte a sikert a játékosokkal a lefújás után. Miután a derbi fél este 10-kor kezdődött, érthetően későn, éjszakába nyúlóan tértek vissza az aréna tőszomszédságában található hotelbe. A csapat még nem tért nyugovóra, a szálloda bowlingtermében közösen megtekintették a mérkőzés felvételét.

A cseh közszolgálati sportcsatorna ugyanúgy csúsztatva közvetítette a találkozót, mint tette a hasonló, magyar adó. Izgalom a végeredmény ismeretében természetesen már nem volt, az elnök gratulált a fiúknak, a szövetségi edző pedig elmondta, a kezdés kiváló, amely minden bizonnyal továbbjutást ér, ugyanis a két, másik csoportellenfél, Izrael és Lettország papíron gyengébb a cseheknél. Persze, hátradőlni nem szabad, a folytatásban is hasonlóan taktikus, önfeláldozó játékra lesz szükség.

- Természetesen nagyon boldog vagyok, az aranyra is esélyes házigazda otthonában, a nyitómeccsen sikerült nyernünk. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, rendkívül erős csapattal játszottunk. Az első félidőben akadtak nehézségeink a védekezésben, a második félidőben rendeztük a sorokat. A lelkesedéssel, a motivációval és a küzdeni tudással teljesen elégedett vagyok, viszont játékban többet várok, főleg a következő meccseken, többet kell, hogy nálunk legyen a labda. De kezdésnek ez remek volt – közölte Nagy Lajos.

A mieink szombaton pihenhettek, vasárnap, 16 órakor Izrael, hétfőn, 20 órakor pedig a lettekkel találkoznak. Amennyiben továbblépnek, szerdán a nyolcaddöntőben folytathatják. Amire minden esélyük meg is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!