Sport

2017.06.15. 19:35

Marko Scsepovics góljával nyerni tudott Szlovéniában a Videoton az albán bajnokcsapat ellen

GORNJA RADGONA Első felkészülési mérkőzését játszotta a Videoton FC, az ellenfél pedig az albán bajnok KF Skënderbeu csapata volt.

Szupkai Gábor

Azt már a magyar klubcsapatok előző évi nemzetközi kupameccsei során megtanultuk, hogy nem legyinthetünk már senkire. Még az albán bajnokcsapatra sem. Persze ez még csak a felkészülés legeleje, az új vezetőedző is most látja először akcióban a játékosait, így az eredmény ilyenkor tényleg a legkevésbé fontos.

A fehérváriak a mérkőzést a Horváth - Nego, Juhász, Mocsi, Tamás - Bévárdi, Pátkai, Hadzic, Kovács I., - Lazovics, Maric tizeneggyel kezdték. A középhátvéd páros egyáltalán nem a megszokott volt, és érdemes is megjegyeznünk egy érdekességet. Juhász Roland mellett ugye Mocsi Attila volt a másik középső védő. Előbbi 2000. május 20-án mutatkozott be az élvonalban egy MTK-DVTK bajnokin, míg Mocsi Attila 9 nappal később, 2000. május 29-én látta meg a napvilágot.

Kovács István még bekötött kézzel, de már a pályán Fotó: vidi.hu

A fiatal játékos aztán a 3. percben kis híján elintézte, hogy ne csak a kora miatt beszéljünk róla, de a Lazovics által középre tekert szabadrúgásról végül centikkel lemaradt. Egyértelműen a Videoton kezdett jobban az első percekben, de ezután már csak az albánok helyzeteit jegyezhettük fel a félidő közepéig, csupán Horváth Tamás bravúros védéseinek volt köszönhető, hogy nem került hátrányba a fehérvári együttes. A mérkőzés folytatásában a csapatok néhány szórványos helyzetecskén kívül nem nagyon tudtak mit felmutatni.

A második félidőre a Kovácsik - Szolnoki, Fejes, Burka, Stopira - Bódi, Varga, Barczi, Suljic - Géresi, Scsepovics csapattal vonult ki a Videoton, a csapatkapitányi karszalagot Szolnoki viselte. A második játékrész is szép csendesen csordogált, egyedül Suljics távoli lövése törte meg az eseménytelen perceket. Egészen az 59. percig, mikor Scsepovics szerzett labdát az albánok 16-osa környékén, majd tolt kettőt rajta, és 15 méterről szépen lőtte ki a bal alsó sarkot, 1-0. A Videoton támadója egy második gólt is szerezhetett volna, ám végül az ellenfél védői jól tették a dolgukat. Az albánok támadói viszont nem, gólképtelenek maradtak a hátralévő időben is, így győzelemmel kezdte a Videoton együttese a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!