Sport

2017.02.09. 19:05

Győzelemmel rajtoltunk

Gojean - A magyar válogatott hátrányból fordítva nyerte meg első meccsét a koreai EIHC-tornán.

Szupkai Gábor

Akárcsak mi, a jelenleg divízió 1/B-s japán válogatott is rendkívül fiatal kerettel vesz részt ezen a tornán, így nem csak ők, de mi sem tudhattuk pontosan mire számíthatunk. Persze azzal mindenki tisztában van, hogy a japánoknál a villámgyors játék adott, és a lelkesedésükkel sem lesz gond.

A mieink a rövid akklimatizációs idő ellenére is domináltak az összecsapáson, de a gólszerzéssel bizony hadilábon álltak. Ellenben Japán válogatottja, amely az első harmad végén megszerezte a vezetést.

Terbócs István szerezte a magyar válogatott első gólját Japán ellen, a dél-koreai EIHC tornán
Fotó: Kricskovics Antal

A második húsz percben sem a játék képe, sem az eredmény nem változott, így a döntés a harmadik periódusra maradt.

Ahol bizony a mieink a maguk javára döntötték el a mérkőzést, nem egészen három perc alatt két gólt szerezve. Az elsőt Terbócs István, a másodikat Nagy Krisztián helyezte el a távolkeletiek kapujában. Utóbbi találatnál Sági Martin jegyezte a gólt érő átadást, ezzel a miskolci tinédzser debütálása alkalmából máris megszerezte az első pontját piros-fehér-zöldben. A Japán csapat innen nem tudott visszajönni, a kapuslehozatal sem segített rajta, 2-1-re nyertünk. Több mint kétszer annyit lőttünk kapura, mint ellenfelünk: 45:22. A meccs legjobbja Galló Vilmos lett.

A folytatásban Dániával és Dél-Koreával találkozunk a tornán, ők Japánnal ellentétben masszívabb kerettel érkeztek a tornára, így érdekes lesz megfigyelni, mire megyünk ellenük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!