Sport

2016.10.25. 16:15

Szerdán este bemutatkozik az Alba Fehérvár gárdája

Székesfehérvár - A múlt szerdai, lisszaboni vereség után az első, hazai összecsapásra is sor kerül, 18.30-kor a Brussels látogat Székesfehérvárra.

Horog László

A júniusban szerzett bajnoki ezüsttel vívta ki a jogot az Alba Fehérvár, hogy indulhasson az FIBA égisze alatt zajló nemzetközi sorozaton. A július végi, müncheni sorsoláson az is kiderült, hogy a francia élcsapat, az Elan Chalon és a Varese-Benfica párharc vesztese is ebbe a csoportba kerül, ám a negyedik induló kiléte csak később vált ismertté, a belga Basic-Fit Brussels került az Európa Kupa ezen kvartettjébe, negyediknek. A belgák az első derbin, múlt szerdán a négyes legerősebbjét, a franciákat fogadták Brüsszelben, bár küzdöttek, otthonukban szenvedtek 86-77-es vereséget a galloktól. A hazai bajnokságban négy fordulón jutottak túl, október első napján a Crelan Okapi Aalstart verték idegenben, nagy csatában 76-74-re. A folytatásban otthon gyűrték le a Proximus Spirou gárdáját, 89-85-re. A Telenet Oostende végig vezetve, magabiztosan verte őket 89-72-re, majd javítottak, 72-62-re felülmúlták Belfius Mons-Hainaut csapatát, tehát hazájuk pontvadászatán három győzelemmel és egy vereséggel állnak. Pontosan ugyanúgy, ahogy az Alba az NB I-ben.

A belga rivális eddigi szereplését természetesen követi a vezetőedző, Dzunic Branislav is, több meccsük felvételét látta, de az ellenfél részletes feltérképezését döntően két segítőjére, Góbi Henrikre és Blahó Barnabásra bízta.

- Agresszív, jól védekező csapatuk van, vannak külső és középtávoli dobóik, valamint olyan játékosaik is, akik biztos kézzel értékesítik a hármasokat. Az átmeneti játékban is kimondottan jók, a megszerzett labdákkal azonnal indulnak. Az elzárásokat jól használják ki betörésekkel és dobásokkal. Védekezésben gyorsan rendeződnek vissza, azonban komoly gyengéjük, hogy nem szedik elég jól a lepattanókat, ebben feltétlenül föléjük kell kerekednünk, mindkét palánknál. Úgy gondolom, erősebb a játékosállományunk, jobb szerkezettel rendelkezünk, amit érvényre is juttatunk a találkozón. El sem tudok képzelni más eredményt, mint a győzelmünket - közölte Góbi Henrik.

A Fehérvár rendkívül ponterős centere, Lóránt Péter Lisszabonban megsérült, ezúttal pályára lép   Fotó: Molnár Artúr

A fehérváriaknál kimondottan jó hír, hogy hétfőn este már teljes értékű edzésmunkát végzett, valamint kedden is ott volt a parketten a két, Lisszabonban megsérült, magas ember, Winston Shepard és Lóránt Péter. Előbbi a bokáját, utóbbi a csípőjét fájlalta, Lóránt ki is hagyta a hétvégi, nagy harcban elvesztett, soproni bajnoki mérkőzést.

Az albások az Európa Kupa első meccsét hosszabbításban, 77-74 -re elvesztették a Benfica ellen, ezúttal győzelemre törnek, ugyanis tovább akarnak jutni a csoportból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!