Sport

2014.10.26. 13:28

Halál az iszkaszentgyörgyi futballpályán

Tragikus esemény történt szombaton a Fejér megyei öregfiúk labdarúgó-bajnokság Iszkaszentgyörgy - Pátka mérkőzésén: a vendégek egyik játékosára az öltöző zuhanyzójában találtak rá holtan. A kiérkező mentők első megállapítása szerint a halál oka szívinfarktus volt.

Matók János

A pátkai csapat játékosai az iszkaszentgyörgyi utazás előtt megfőztek, mert az volt a tervük, hogy miután a 14,30-kor kezdődő meccset követően hazatérnek, közösen esznek, s közben megnézik a televízióban az El Clásicót, a Real Madrid - Barcelona meccset.

Az 56 éves, 16 gyerekes családból származó pátkai játékos azért is hagyta el a pályát a lefújás előtt 20 perccel, hogy fürdés után azonnal Pátkára megy, s mire a csapat megérkezik, az elkészített ételt megmelegíti. Csapattársa, Rózsa Csaba 15 perc múlva követte, majd üvöltve rohant vissza a pályára: "R. meghalt!" A férfit az öltöző zuhanyzójában találta meg holtan összerogyva.

A meccs azonnal véget ért, mindenki rohant az öltözőhöz, de segíteni már nem tudtak. Miként az azonnal riasztott  mentők sem, akik elsődlegesen a szívinfarktust állapították meg, de halál pontos okát a boncolás derítheti ki.

A történethez tartozik, hogy még a kezdés előtt, az igazolások ellenőrzésénél Termő László asszisztens szólt a férfinek, hogy a sportorvosi engedélye november 6-án lejár, figyeljen oda. A pátkai focista mosolyogva válaszolt, "Tudom, most hétfőn már megyek is, akkorra kaptam időpontot."  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!