Sport

2017.08.17. 18:10

Hamarosan indul a Liga - Ötödik szezonjukat kezdik szeptemberben a kispályások

SZÉKESFEHÉRVÁR - A város önkormányzata, az MLSZ Fejér Megyei igazgatósága és a Videoton FC közös szervezésében idén is útjára indulhat a labda az Alba Ligában.

Káldor András

A 2013/14-es szezonban mérföldkövéhez érkezett a fehérvári kispályás labdarúgás. Akkor először szervezett keretek között, három osztályban, 72 csapattal, indultak el a küzdelmek, a sorozat lebonyolítása, pedig egyáltalán nem amatőr alapokon történt. Ez volt ugyanis az első olyan amatőr pontvadászat, ahol igénybe vették az MLSZ egész infrastruktúráját, adatbázisát, és médiahátterét.

A több mint ezer felnőtt játékos mellett, még a Városi Diákolimpiaként ismerté vált, iskolák közötti labdarúgó bajnokság is az Alba Liga kötelékében kerül megrendezésre. A versenyrendszer és a lebonyolítás nem változott csupán a név és a megjelenés. A bajnoki rendszer szervezésekor alapvető célkitűzés volt a kedvező nevezési díjak kialakítása és az igényes, kulturált mérkőzéshelyszínek kiválasztása. A 2014/15-ös idénytől, pedig bővült a Liga palettája, csatlakoztak a hölgyek is a bajnoksághoz, öt csapattal.

A harmadosztály meccseit a Tóvárosi Iskolában játsszák
Fotó: MA

A sorozat négy rendkívül sikeres megmérettetésen van túl, és már nem kell sokat várnunk a következőre, amely szeptember 18-án indul, és az őszi idény egészen december 22-ig tart. A tavaszi szezon 2018. január 29-én kezdődik, és május 18-án fejeződik be mindhárom osztályban, és a női bajnokságban. Az őszi átigazolási időszakot 2017. szeptember 1-én nyitják meg, és szeptember 15., péntek 12 óráig tart.

A nevezési díjak minden költséget magukban foglalnak (terembérlet, játékvezetői díjak, engedélyek), a fizetés megkönnyítése érdekében, pedig a csapatoknak lehetőségük van részletfizetésre is, de a díj legalább ötven százalékának be kell érkeznie a nevezési határidőig. Azt feltétlenül meg kell azonban jegyezni, hogy minden labdarúgó saját felelősségére vesz részt, játszik a bajnokság mérkőzésein. A sportorvosi igazolás nem kötelező, ám a szervezők javasolják a játékosoknak, hogy orvosi vizsgálatnak vessék alá magukat.

A Ligára történő nevezési határidő, pedig 2017. szeptember 1. péntek 12 óráig tart

A Székesfehérváron megrendezésre kerülő Liga több város számára is példával szolgált, Győrben, Dunaújvárosban, és Veszprémben is sikerrel vették át ezt a kezdeményezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!