Sport

2017.07.10. 18:55

Harc Hanga Ádám aláírásáért

BARCELONA Hanga Ádám sorsa napokon belül eldőlhet. A Barcelona vasárnap megtette ajánlatát a magyar válogatott játékosának, amire a Baskonia is lépett egyet.

Szupkai Gábor

A helyzet pedig ezzel egy kicsit bonyolódott. A Baskonia ugyanis elkezdett versenyezni a katalánok ajánlatával, így előfordulhat, hogy Hanga Ádám mégsem szerződik a Barcelona kosárlabdacsapatához - legalábbis egyelőre. Ugyanis a legfrissebb hírek szerint a magyar bedobó klubja, a Baskonia ugyanolyan szerződést kínál Hangának, mint a katalán egylet.

A Barcelona vasárnap közölte, hároméves szerződést kínál Hanga Ádámnak, aki korlátozott szabadügynök Spanyolországban, így a Baskoniának öt napja van versenyezni a Barca ajánlatával.

Hanga Ádám Fotó: nso.hu

Az Eurohoops értesülései szerint a Baskonia ugyancsak három évre szóló, összesen 7.5 millió eurós fizetéssel járó megállapodást kínál Hangának, így a 28 éves kosaras maradna jelenlegi csapatánál.

A Barcelona ettől még megszerezheti a magyar válogatott játékosát, ám így már a Baskoniával kell megegyeznie, hogy miként tudja kivásárolni szerződéséből a kosarast.

A Barcelona ezzel egyidőben a Baskonia másik sztárjára, Shane Larkinra is kivetette hálóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!