Sport

2016.09.08. 18:30

Jeges harcba vonulnak a Titánok

Székesfehérvár - Megyei rangadóval indítja a jégkorong Mol Liga 2016-2017-es szezonját a Fehérvári Titánok.

Szupkai Gábor

Az előző idényben a vártnál is jobban teljesítő Mol ligás csapat komoly változásokon esett át a holtszezonban. A névmódosítás ezek közül a legkisebb, az ismételten Titánok elnevezéssel szereplő csapat szakmai vezetését Kóger István és a szezon végén éppen e csapattól visszavonult Hegyi Ádám vette át Tyler Dietrichtől. Az új vezetőedző munkája sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a tehetségek fejlődése miatt fontos szempont a fiatalok szerepeltetése, ugyanakkor az eredmények terén is vannak elvárások. Mindezt pedig egy jelentősen átalakult kerettel kell véghezvinni.

A légiósok közül Brance Orban és Chris Bodo az EBEL-csapatnál folytatja, míg a csapat tavalyi pontkirálya, a 48 meccsen 72 pontot elérő Mitch Holmberg visszatért az Egyesült Államokba, és az ECHL-be igazolt. Becze Tihamér a megyén belül váltott csapatot, és a Dunaújvárosi Acélbikák mezére cserélte a Volánét. Tóth Gergő az UTE színeiben tér majd vissza ellenfélként, míg Vokla Roland a nagy rivális MAC Budapesthez szerződött. A lett válogatott kapusa, Janis Kalnins a KHL-es Dinamo Riga szerződésajánlatára nem tudott nemet mondani, a védelemből Hegyi Ádám Zoltán pedig Kóger István segítőjeként, a korcsolyát a kispadra cserélte.

Preston Shupe (64) rögtön a nyitófordulóban rohamozhatja a Dunaújvárosi Acélbikák kapuját Fotó: Molnár Artúr

Persze a távozók helyére érkezett bőséggel pótlás is. Kalnins ugyan továbbállt, ennek ellenére a most kezdődő szezonnak is két külföldi kapussal vág neki a Fehérvár. Az előző idényben 90 százalékos hatékonysággal védő Alex Scola mellé a kanadai Adrien Lemay érkezett. A védelemben egyetlen nem magyar játékost találunk Devon Krogh személyében, aki egyben a hátvédek közt a rangidős a maga 27 évével. A támadók közt is találunk olyan légióst, aki már tavaly is a Volán mezében hasított a jégen, Preston Shupe erre az évre szintén meghosszabbította fehérvári albérletét. Mellé kanadai honfitársa, Kyle Just érkezett a támadósorba pontokat termelni, ezzel együtt még mindig van egy szabad légiós hely a keretben, amely vész esetén szezon közben feltölthető. Ez azon is múlhat, hogy sikerül-e idén szintet lépnie a tavaly már komoly szerepet kapó Kocsis Ferenc, Reisz Áron, Szabó Krisztián hármasnak, valamint az sem mindegy: Benoit Laporte, az EBEL-csapat új vezetőedzője mennyire fog támaszkodni sérülés vagy gyenge teljesítmény esetén a Titánok játékosaira, és hány hokist fog alkalomadtán leküldeni hozzájuk a saját keretéből.

A pénteken startoló Mol Liga-idényben, amely már a kilencedik lesz, 3 ország 11 csapata indul, közülük a Dunarea Galati és a HK Beograd újonc. A résztvevők közül mindenki a nyolccsapatos rájátszásba szeretne kerülni, a DVTK, a MAC, a Fehérvár, a Debrecen, az UTE és az FTC az első négyben végezne.

A Fehérvári Titánok első ellenfele a pénteki nyitófordulóban a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, akiknek talán a legnagyobb mértékben erősödött a kerete a tavalyihoz képest. Az előszezonban három szoros vereséggel kezdtek, az FTC ellen hazai pályán, a Titánok és újra a Fradi ellen idegenben, majd legyőzték a Debrecent és a Belgrádot, míg a Titánok öt mérkőzésükből csak egyet veszítettek a felkészülés során.

A mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!