Sport

2017.06.19. 16:52

Harmadikok lettünk: A magyar női kosár válogatott továbbjutott

HRADEC KRÁLOVÉ A csehországi Európa-bajnokságon Magyarország csoportkör utolsó fordulójában 84-72-es vereséget szenvedett Ukrajnától, így a harmadik helyen jutott tovább.

Káldor András

Az utolsó mérkőzés előtt abban bízott Stefan Svitek, a magyarok szövetségi kapitánya, valamint a lányok, hogy meg tudják ismételni a házigazdák elleni, két nappal ezelőtti bravúrt Ukrajna legjobbjaival szemben is. Ez már csak azért is adhatott optimizmusra okot, mivel a csoportban előzőleg éppen őket vélték verhetőnek. Más kérdés azonban, hogy igazán talán mégsem ez az összecsapás volt „hangsúlyos” számunkra, hanem inkább a folytatás a legjobb nyolc között. Lapzártakor még nem tudtuk, hogy ki lesz az ellenfelünk, csupán az volt biztos, hogy a Szlovákia-Olaszország mérkőzés győztesével találkoznak Fegyverneky Zsófiáék.

Az ukránok nyolcpontos előnyt kovácsoltak az első tíz percben, és ez a végeredmény szempontjából meghatározó volt, bár a második negyed elején egy nagy rohammal átvettük a vezetést (27-28). A folytatásban aztán Svitek inkább tartalékolt a kezdők energiájával, és magabiztos ukrán győzelem lett ennek a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!