Sport

2016.07.28. 17:45

Három napon át atlétika - Péntektől vasárnapig tart az országos bajnokság a Bregyóban

Székesfehérvár - Közel ötszáz atléta nevezett a 121. országos bajnokságra, melynek küzdelmei péntektől vasárnapig zajlanak Székesfehérváron.

Szupkai Gábor

Idén negyedszer, zsinórban immár harmadszor rendezik meg Székesfehérváron az atlétikai magyar bajnokságot. Tölgyesi Előd versenyigazgató közölte: 52 egyesület versenyzői érkeznek, 282 férfi és 216 női sportoló indul, illetve 14-14 váltó is rajthoz áll mindkét nemben. A három nap alatt harmincnégy egyéni és négy váltó versenyszámot rendeznek, amire a 19 olimpiai résztvételt kiharcoló atléta közül mindenki nevezett.

A pénteki napon 16 órakor kezdődik a program, és rögtön Siskó Zsófia igyekszik női rúdugrásban a szombati fináléba kerülni, majd 17.20-kor már a női 100 méteres síkfutás döntőjét rendezik.

László Dávid tavaly bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, idén ezt szeretné felülmúlni. Fotó: Molnár Artúr

Ezután közvetlenül a férfiak futnak az aranyért, ahol Szabó Dániel az ARAK versenyzője szerezhet kellemes másodperceket vágtázásával a székesfehérváriaknak. Még ezen a napon Huszár Kitti is ott lesz a hármasugrás selejtezőjében.

Szombaton reggel 10-kor kezdődnek a selejtezők, ahol többek közt László Dávid hármasugrásban és Skoumal Péter rúdugrásban igyekszik döntőbe jutni, bár László Dávid esetében jóval nagyobbak az elvárások, mint a fináléba kerülés. Délután Budai Boglárka és Mátó Sára selejtezői is lezajlanak, előbbi 800 m-en, míg utóbbi 400 méter gáton száll versenybe.

Vasárnap délután 16 órától már szinte csak döntőket láthat a kilátogató közönség, Szabó Dániel 200 méteres síkfutásban majd a 4x100-as váltóban is szerepel, de remélhetőleg Mátó Sára is érdekelt lesz a döntőben, hogy legyen min izgulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!