Sport

2015.01.31. 18:04

Háromgólos Puskás Akadémia győzelem

Labdarúgó felkészülési mérkőzésen az NB I-es Puskás Akadémia FC az NB II-es Siófokot fogadta Felcsúton, a találkozón a hazaiak 3-0-ra győztek.

Matók János

Puskás Akadémia FC - Siófok 3-0 (1-0)
Felcsút, vezette: Jakab.
PUSKÁS AKADÉMIA: Hajdúch – Szélesi, Kelic, Tamás, Spandler, Fiola (Gohér, 62.) – Hudák (Zsótér, 72.), Polonkai, Sallai – Tischler (Makrai, 72.), Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.
FGSZ SIÓFOK: Tajti – Fülöp, Szűcs, Erdei, Polényi – Peszmeg, Vass – Bakos, Beke, Papp – Molnár. Vezetőedző: Soós Imre.

"A Siófok elleni felkészülési mérkőzés hasonló célokat szolgált, mint a szerdai meccsünk. Benczés Miklós és stábja kilencven perces terhelést kívánt adni a pályára küldött játékosoknak. Kilenc ponton változott a mezőkövesdi kezdőcsapatunk, csak Fiola Attila és Hudák Martin kapott ma is kezdőként szerepet. A keret azon tagjainak, akik ma nem léptek pályára, Elekes József vezetett edzést" - írta tudósításában a puskasakademia.hu.

Fotó: puskasakademia.hu/Beke Norbert

"Az első percétől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést. Középpályásaink remekül szolgálták ki csatárduónkat, felváltva adódtak a lehetőségek Tischler és Lencse előtt. A 25. percig bírta kapott gól nélkül a Siófok, ekkor Sallai Roland a félpályáról indította tökéletes ütemben Tischlert, aki nem hibázott. A félidő második felében is mi domináltunk, csak ritkán jutott el a kapunk elé a Siófok, de komolyabb zavart nem tudott okozni a vendégcsapat. A második játékrészre sem változott meg a játék képe. Tischler Patrik már az első percben megduplázhatta volna az előnyünket. Fegyelmezett játékkal egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket. A 68. percben Lencse védőjét lefutva növelte az előnyt. Hét perccel később Makrai és Lencse mattolta a siófoki védelmet. A hátralévő negyed órában Lencse és Zsótér is veszélyeztetett, de a vége 3-0 maradt."

„Nagyon magabiztos győzelem volt ez a mai. Úgy érzem, a terveknek megfelelően halad a felkészülésünk. A játékosok egyre többet visszahoznak abból a játékból, amit kérünk tőlük. A védekezésünket is egyre stabilabb együttműködés jellemzi. Örülök, hogy a most érkezett játékosok is egyre jobban beilleszkednek a csapatjátékunkba. A következő mérkőzésünk szerdán az Újpest ellen egy igazi erőfelmérő lesz.” – nyilatkozta a mérkőzés után Benczés Miklós vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!