Sport

2017.07.26. 19:05

Háromszor is a dobogón - Kovács Sarolta kiválóan szerepelt a minszki erőpróbán

SZÉKESFEHÉRVÁR Egyéniben és csapatban ezüstérmes lett, váltóban bronzot akasztottak a világbajnok Kovács Sarolta nyakába a kontinensviadalon.

Horog László

Kedden este ért haza, szerdán már az Alba Volán SC telepén, a Börgöndi úton töltötte a napját. Még nem edzett, viszont dolga akadt bőven, a jövő hónapban sorra kerülő, kairói világbajnokságra történő felkészülést egyeztette a szakosztály vezetőivel és az edzőkkel. Kovács Sarolta csütörtökön már tréningezik, a vb került a célkeresztbe.

- Rövidesen Fehérváron kerül megrendezésre a junior világbajnokság, augusztus 7-től 14-ig, amelyen természetesen nem indulok, viszont az edzéseimet befolyásolja a rendezvény. Ezért beszéltük át az elkövetkező egy hónap feladatait. Természetesen szeretnék jól szerepelni az egyiptomi fővárosban. Tavaly, Moszkvában világbajnok lettem a riói olimpiát megelőzően, az idei évnek azzal a céllal vágtam neki, hogy Európa-bajnokságon szeretnék fellépni a dobogóra, valamint Világkupa-viadalon, ami korábban szintén nem sikerült. Immár nincs bennem hiányérzet, a kecskeméti VK-n harmadik lettem, ezúttal, Miszkben, az Eb-n ezüstérmes. Az idei évem remek, remélem, ez így lesz a folytatásban is.

Kovács Sarolta azt különösen fontosnak tartja, ami a korábbi esztendőkben gyakran megtörtént, hogy bíztató pozícióból csúszott lejjebb a kombinált versenyszámban, ezúttal nem pusztán őrizte helyezését, hanem javított rajta.

- A Fehéroroszországban szerzett egyéni ezüst azért különösen értékes számomra, mert ezt az érmet megnyertem, a negyedik helyről jöttem fel. Kisebb hibákat vétettem a nap során, de összességében nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Korábban előfordult, hogy valami nem sikerült az elején, ami rányomta bélyegét a folytatásra. Úgy érzem, az utóbbi években nagyot léptem előre, megedzettek a történések. A vívást most nagyon gyengén kezdtem, túlzottan akartam, görcsös voltam, 6 győzelemmel és 12 vereséggel indítottam, aztán váltottam.

Kovács Sarolta remek emlékeket őriz a fehéroroszországi Európa-bajnokságról
Fotó: Molnár Artúr

A folytatás remekül ment, 14 siker mellett mindössze 3 asszót veszítettem. Az első tízben zártam az első tusát, reális esélyem maradt az éremre. Az úszás nagyon jól ment, remek formában vagyok, a második legjobb időt teljesítettem a medencében. A lovaglásnál egy hibát vétettem, az első akadályt rontottuk el a számomra kisorsolt társammal. Ez részben volt az én hibám, az indító úgy lengette a zászlót, hogy az belógott a lovam elé, amely megijedt. Az első akadályt leütötte, aztán nem volt gond, ezzel az egy verőhibával letudtuk pályát. A kombi során magabiztos voltam, jól ment a futás és a lövészet is. Ahogy elterveztem.

Az egyéni mellett csapatban is ezüst jutott a Volán Fehérvár fiatal kiválóságának, aki Alekszejev Tamarával és Földházi Zsófiával a hagyományos csapatversenyben is második helyen végzett.

A zárónapon, a mix váltóban Kasza Róberttel állt rajthoz, az oroszok és az olaszok mögött léphettek fel a dobogó harmadik fokára.

- Megszokott társam, Demeter Bence korábbi csípősérülése miatt előzőleg jelezte, hogy a váltóban nem szeretne indulni, logikus volt, hogy az egyéniben ezüstérmes Kaszával szerepelek. Jó párost alkottunk, megérdemeltük az érmet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!