Sport

2017.08.11. 16:30

Hasonlóan eredményes szezonban bízik az Alba Fehérvár férfi kosárcsapata

KOSÁRLABDA A tavalyi szezonban mindent megnyert itthon az Alba Fehérvár férfi kosárcsapata. A kék-fehérek augusztus 14-én, hétfőn kezdik a felkészülést az új szezonra. Mindenki optimista.

Horog László

Az egyesület újításba kezdett, a jövő csütörtöki tréninget nyilvánossá tették, közönségtalálkozóra várják a csapat híveit, akik jóban és rosszban is kitartottak a fiúk mellett. Az utóbbi időszakban inkább jóban, lévén 2016 nyarán ezüst, idén júniusban arany került a fiúk nyakába, valamint februárban megnyerték a Magyar Kupát is.

Simon Balázs szerint a csapat képes lesz megismételni a sikereket

- A nyilvános edzést követően közös fotók készítése és dedikálás következik, a célunk az, hogy a játékosok és a drukkerek még közelebb kerüljenek. A szezonkezdés előtt ismét egymásra találhat a csapat és a közönség, a tavalyi idényben komoly volt az összhang, lelkes szurkolóinknak sokat köszönhetünk. Ezúttal az új játékosok is bemutatkoznak, reméljük, sokan eljönnek a csarnokba - mondta Simon Balázs.

Hozzátette, a cél nem lehet más, mint a tavalyi sikerek megismétlése, ami nem lesz könnyű. A Magyar Kupát és a bajnokságot megnyerte a gárda, a nemzetközi porondon is kimondottan jól teljesített. Az ősszel ismét bizonyíthat, komoly, külföldi gárdák ellen.

- Egy éve a FIBA Europe Cup sorozaton indultunk, most a Bajnokok Ligájában, ami más erősségű sorozat. Óriási dolog, hogy itt szerepelhetünk, a tavalyi teljesítményünknek köszönhetően, teljesen megérdemelten. Alapvető, hogy az első körből továbbmenjünk, észt vagy macedón ellenféllel találkozunk. A baltiak tűnnek erősebbnek, ők rendszeres résztvevői az Európa Kupának, de a szkopjei csapatot sem szabad leírni, a jugoszláv iskolát képviselik. Nagy csatát vívnak, ebben biztos vagyok. Akármelyikük is kerül az utunkba, sikerrel kell letudnunk a párharcot. Ha továbbjutunk, a török Pinar Karsiyakával mérkőzünk, ha ezen az akadályon is átlépünk, a csoportkörben folytathatjuk. Hatalmas bravúr lenne, a török kosárlabda erejét nem kell bemutatnom.

A sportvezető reméli, a magyar bajnokságban továbbra is dominál az Alba Fehérvár. Az együttes hazai erősségeit megtartották, valamint igazolták a paksiak irányítóját, Kovács Ákost, aki nagy csatákban edződött, nemzetközi rutinnal is rendelkezik.

- A külföldiek ezúttal is meghatározóak lesznek. Nagyon bízom abban, hogy az új játékosok legalább olyan jók vagy jobbak lesznek, mint a tavalyiak. Négy játékossal már megállapodtunk, elképzelhető, hogy szezon közben ötödiket is szerződtetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!