Sport

2017.06.20. 18:55

Hatalmas siker a pólótábor - Sok fiatal ismerkedhet a vízilabdával

SZÉKESFEHÉRVÁR Hatalmas népszerűségnek örvend a Fehérvár Vízilabda SE nyári tábora, ahol a szervezők azt a célt tűzték ki, hogy a lehető legtöbb fiatalt megmozgassák.

Dévai Nándor Csaba

Három turnust hirdetett meg a 2007 után született fiatalok számára az FVSE az országos szintű Póló Nyár 2017 programnak köszönhetőn ingyenes táborából, a szervezők nagy örömére pedig mindhárom hét villámgyorsan megtelt. Az eddigi tapasztalatokról, valamint magáról a táborról Ágner Zoltán, az FVSE edzője nyilatkozott.

A dobótechnika alapjait is elsajátítják a gyerekek Fotó: Molnár Artúr

- Fél nyolc-fél kilenc között hozzák a gyerekeket, átöltözünk, kimegyünk a strandra, ahol játékos szárazföldi edzést tartunk. Tíz órától vízi úszótechnikai edzésre kerül sor, majd tízórai után rövid strandolás következik. Onnan átmegyünk ebédelni, majd 13 órától egy másfél órás vízi mozgásos foglalkozást tartunk, amit egyéni állóképességtől függően kisebb-nagyobb pihenőkkel szakíthatnak meg a gyerekek, mikor szükségét érzik. Ezt követően ismét irány a strand, ott kapnak egy uzsonnát, és ezzel ér véget a nap. Tapasztalataink alapján az első két nap általában alaposan kifárasztja a fiatalokat - mondta Ágner. - A legfontosabb cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, szeressék azt, amit itt mutatunk nekik, és hogyha a tábor végén a százhúsz gyerekből akár egy azt mondja, hogy én vízilabdázni szeretnék, akkor már megérte ezt
az egészet csinálni.

Az pedig, hogy a táborba jelentkezők ebben a korban ismerkedjenek meg a vízilabdával, a fehérvári póló jövőjét is befolyásolhatja.

- A nagy egyesületek már óvodákból viszik a tehetséges játékosokat, és ha mi velük szeretnénk felvenni a harcot, nekünk is a hasonló korosztályt kell megszólítanunk, hiszen aki korán elkezdi, az behozhatatlan előnyre tesz szert az úgymond későkhöz képest - így az edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!