Sport

2016.09.24. 20:52

Hazai siker a megyei derbin

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata idegenbeni vereséggel kezdte az NB I-es bajnokságot. A fehérváriak megyei rangadón, a Dunaújváros vendégeként kaptak ki.

Ferencz Balázs

Dunaújvárosi Kohász KA–Alba Fehérvár KC 24:20 (12:12)

Dunaújváros, vezette: Vágvölgyi, Pech.

DKKA: Oguntoye, Csapó (kapusok) – Azari 5, Szalai, Takács D., Micijevic 3, Grosch, Rácz-Vincze 2, Klujber, Hornyák B. 2, Kovács A. 8, Cifra 2, Molnár 1, Termány 1, Gindeli, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Fehérvár KC: Herr, Sipeki (kapusok) – Kazai 1, Bandelier 4, Ishitate, Piedade 2, Lavko 1, Hajduch 3, Pelczéder, Mendy 5, Tilinger 1, Rideg, Gjorgjijevszka 3, Hudra, Májer, Boldizsár. Vezetőedző: Deli Rita.

Az EHF-kupában való szereplés miatt csúszott az Alba Fehérvár KC bajnoki rajtja. A Dunaújvárosi Kohász KA egy MTK felett aratott idegenbeni siker után bizakodóan várta a megyei rangadót. A fehérvári hölgykoszorú kezdett jobban, Bandelier és Piedade vezérletével magabiztos támadójátékot mutattak az első tíz percben, 4:1-re, 5:2-re és 6:3-ra is vezettek Deli Rita tanítványai. Claudine Mendy is többször kaput talált, de háromgólosnál nagyobb különbséget nem tudtak kiharcolni a fehérváriak. A 20. perctől egyre inkább felpörögtek Azari Fruzsináék, s a 28. percben egyenlítettek, a harmincadikban pedig a vezetést is átvették (12:11). Piedade a szünet előtt egyenlített, majd a térdsérüléséből visszatérő Tilinger Tamara kihagyott hetesével indult a második félidő. Ekkor már a Kohász irányított, állandósítani tudta kétgólos vezetését, sőt, az utolsó három percben egy 3:0-s sorozattal eldöntötte a meccset Zdravko Zovko csapata. A Dunaújváros 24:20-ra nyerte a megyei rangadót, s továbbra is hibátlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!