Sport

2017.05.23. 10:40

Hegedűs Mátyás a Kelet-Kupa bronzérmese tízpróbában

DEBRECEN - A Felnőtt és Junior Összetett Atlétikai Bajnokságon eredményesen szerepeltek az ARAK versenyzői.

Ferencz Balázs

Hegedűs Mátyás az ARAK 20 éves versenyzője, egyéni csúccsal, 5413 ponttal nyert bronzérmet a felnőtt mezőnyben. Molnár Ferenc tanítványa leggyorsabb volt 100 méteren, és a tíz számból hét alkalommal is egyéni csúcsot javított a két nap során. A Kelet Kupán több kiemelkedő egyéni eredmény is született.

A rúdugrás fedett pályás bajnoka, Siskó Zsófia új egyéni csúccsal, 410 centiméterrel nyert. Kiválóan versenyzett az EYOF-ra készülő Tímár Gergő is. 430 centimétert teljesített. A felnőttek között nyolcadik lett, de a korosztályában a legjobbnak bizonyult. A felnőttek magasugrása során a még csak 16 éves Simon Zsófia 160 cm-es eredménnyel lett ötödik.

A hármasugrásban a junior korú Kerék Kata új egyéni csúccsal, 11,54 méterrel lett hatodik. Az ifjúságiak tízpróba versenyét Csókás Nikolasz magabiztosan nyerte 5451 ponttal. Mátó Sára ismét remekelt. Ezúttal a hétpróbán ért el nemzetközi szintű eredményt. 5290 pontos eredménye új egyéni csúcs, az IAAF Ifjúsági vb nevezési szintjénél 290 ponttal erősebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!